Skip to content

CapMan Real Estate myy Tampereen keskustassa sijaitsevan Cumulus Pinjan hotellikiinteistön TOASille

31/03/2016

CapMan Real Estate        Lehdistötiedote   31.3.2016 klo 14.30

CapMan Real Estate myy Tampereen keskustassa sijaitsevan Cumulus Pinjan hotellikiinteistön TOASille

CapMan Hotels RE -rahasto myy Kiinteistö Oy Tampere Satakunnankatu 10 osakekannan kokonaisuudessaan Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiölle (TOAS). Kauppa toteutuu 31.3.2016, jolloin kiinteistön hallintaoikeus siirtyy uudelle omistajalle. Kiinteistössä toimineen Restelin operoiman hotelli Cumulus Pinjan vuokrasopimus päättyi viime vuoden lopussa.

Hotellikiinteistö muutetaan TOASin toimesta noin 74 asuntopaikan opiskelija-asuntolaksi, jonka on määrä valmistua seuraavan lukukauden alkuun syksyllä 2016.

“Olemme tyytyväisiä kauppaan ja hyvin sujuneeseen myyntiprosessiin, joka on rahaston kannalta ollut ajankohdaltaan mitä sopivin. Tampereen hotellitarjonta on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina ja kiinteistö on salkkumme muihin kohteisiin verrattuna hotellikäyttöön suhteellisen pieni. Olemme iloisia, että kiinteistölle saadaan uusi elinvoimainen omistaja ja Tampereen opiskelijat puolestaan hyötyvät korkealaatuisesta keskusta-asumisesta”, kommentoi CapMan Real Estaten partneri Pirjo Ojanperä.

TOASin toimitusjohtaja Timo Lehto on myös tyytyväinen kauppaan. “Kiinteistö sijaitsee loistavalla paikalla, täyttäen siten opiskelijoiden kriteerit opiskelija-asunnon sijainnin suhteen. Keskusta-alueelta on vaikea löytää tontteja uusien opiskelija-asuntojen rakentamista varten. Tästä syystä TOAS onkin etsinyt vaihtoehtoisia keinoja vastata opiskelijoiden suureen keskusta-asuntokysyntään”, kommentoi Lehto.

CapMan Hotels RE -rahasto perustettiin vuonna 2008, ja se hallinnoi 40 hotellikiinteistöä Suomessa ja Ruotsissa. Rahastossa olevia kiinteistökohteita ovat muun muassa Helsingin keskustassa sijaitsevat hotellit Crowne Plaza ja GLO Hotel Art.

Lisätietoja antavat:
Pirjo Ojanperä, partneri, CapMan Real Estate, puh. 050 388 3306
Timo Lehto, toimitusjohtaja, TOAS puh. 040 514 8846

 

CapMan www.capman.fi
CapMan on johtava pohjoismainen pääomasijoitusalalla toimiva sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Credit sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 2,8 miljardin euron pääomia.

TOAS www.toas.fi

Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö TOAS on osa tamperelaista opiskelijakulttuuria. TOAS vuokraa ja rakennuttaa koteja opiskelijoille koko opiskelun ajaksi. TOASilla on yhteensä noin 6000 asuntoa, joissa on asuntopaikkoja yli 9000. TOAS on Suomen toiseksi suurin opiskelija-asuntoyhteisö sekä myös toiseksi suurin vuokranantaja Tampereella. Vuonna 2015 säätiön liikevaihto oli 38,0 milj.€ ja taseen loppusumma oli 280,0 milj.€.