Skip to content

CapMan Real Estate exits the Skanssi shopping centre in Turku

10/05/2017

CapMan Real Estate pressmeddelande                                       10.5.2017 kl.14.15 CEST

CapMan Real Estate avyttrar köpcentret Skanssi i Åbo

CapMan RE II-fonden har sålt köpcentret Skanssi i Åbo till en fond förvaltad av CBRE Global Investors.

“Vi har varit delaktiga i Skanssi från och med konstruktionsfasen och det har varit ett nöje att följa med utvecklingen av köpcentret samt dess närområde. Köpcentret har haft inverkat avgörande på attraktionskraften och utvecklingen av hela Skanssi-området. Flera aktörer inom detaljhandeln har etablerat sig i området och nybygget av bostäder framskrider. Vi är särskilt stolta över Skanssis ekologiska verksamhet. Köpcentret främjar gröna värderingar och handlingar, vilka inkluderar användning av solenergi, effektiv återanvändning och att aktivt minska sitt koldioxidavtryck. I januari tilldelades Skanssi den högsta nivån av miljöcertifieringen LEED: platina. Således är Skanssi det enda LEED platina-klassificerade köpcentret i Europa med LEED-certifiering under konstruktionsfasen. Vi är glada över att Skanssi hittat en ny professionell ägare, som vill fortsätta att utveckla köpcentret utifrån dessa goda förutsättningar”, kommenterar Kalle Myllymäki, partner vid CapMan Real Estate.

Köpcentret Skanssi är beläget fem kilometer från Åbo centrum vid den livligt trafikerade motorvägen mellan Helsingfors och Åbo. I köpcentrets utbud ingår affärer specialiserade på mode, heminredning och fritid, samt ett flertal tjänster, inklusive stadens gemensamma tjänster, restauranger, en bank och en hypermarket. Av Skanssis totala yta på 37 230 kvadratmeter tillfaller 33 700 kvadratmeter affärsutrymmen, 130 kvadratmeter kontorsutrymmen och 3 400 kvadratmeter annat bruk. CapMan RE II-fonden köpte Skanssi under konstruktionsfasen år 2007. Köpcentret öppnade år 2009.

För mer information, vänligen kontakta:
Kalle Myllymäki, partner, CapMan Real Estate, tel. +358 20 720 7618

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan är ett ledande nordiskt investerings- och specialiserat förvaltningsbolag. Som en föregångare inom nordisk private equity har vi aktivt utvecklat hundratals bolag och fastigheter och därmed skapat väsentligt mervärde i över 25 år. Vi sysselsätter cirka 100 private equity-experter och förvaltar fonder till ett sammanlagt värde av cirka 2,8 miljarder euro. Vi förvaltar främst kapital för våra kunders räkning, men investerar även direkt ur vår egen balans i områden där vi saknar en egen fond. Vårt mål är att förse våra investerare med attraktiv avkastning och innovativa lösningar samtidigt som vi erbjuder värdefull service för investeringspartnerskap, tillväxtorienterade företag och hyresgäster. Våra självständiga investeringspartnerskap – Buyout, Growth Equity, Real Estate, Russia, Credit, Infra och Tactical Opportunities – ansvarar för investeringar samt värdeskapande. CapMans tjänster inkluderar finansiering, inköpsverksamhet och fondförvaltning för både interna och externa kunder.