Skip to content

CapMan Public Market -rahasto sijoittaa Intrum Justitia AB:iin

28/10/2009

CapMan lehdistötiedote 28.10.2009 kello 9.30
 
 
CapMan Public Market -rahasto sijoittaa Intrum Justitia AB:iin
 
Rahaston osuus yhtiön ulkona olevista osakkeista ja äänistä 4,0 prosenttia
 
CapMan Public Market -rahasto on sijoittanut Euroopan johtavaan asiakashallinnan asiantuntijayritykseen Intrum Justitia AB:iin. Rahaston osuus yhtiön ulkona olevista osakkeista ja äänistä on nyt 4,0 prosenttia. CapMan Public Market -rahaston tavoitteena on tukea yhtiön kasvua ja kannattavuuden parantumista.
 
”Intrum Justitialla on erinomaiset kasvu- ja kannattavuusmahdollisuudet. Yhtiö on johtava toimija markkinallaan, ja se on laajan palveluvalikoimansa ja kattavan maantieteellisen peittonsa ansiosta hyvissä asemissa johtamaan toimialan konsolidointia sekä hyödyntämään ulkoistamiseen liittyvän kasvun. Odotamme innolla mahdollisuutta osallistua Intrum Justitian tulevaan kehitykseen yhtiön hallituksen, johdon ja muiden suurten omistajien kanssa”, sanoo CapManin senior partner Joakim Rubin.  
 
”Intrum Justitia on CapMan Public Market -rahaston toinen julkistettu sijoitus rahaston perustamisen jälkeen heinäkuussa 2008. Sijoitus sopii erinomaisesti strategiaamme sijoittaa merkittävän kasvu- ja arvonkehityspotentiaalin omaaviin listattuihin yhtiöihin”, Rubin jatkaa.
 
Intrum Justitia on Euroopan johtava asiakashallintapalveluja (Credit Management Services) tarjoava konserni, jonka laajan palveluvalikoiman tavoitteena on toimeksiantajien kassavirtojen tehostaminen sekä pitkän aikavälin kannattavuuden parantaminen. Vuonna 1923 perustetun yhtiön palveluksessa on 3 300 henkilöä 23 maassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli noin 3,7 mrd. ruotsin kruunua. Intrum Justitia AB:n osake on listattu Tukholman pörssissä vuodesta 2002.
 
CapMan Public Market -rahasto sijoittaa keskisuuriin listattuihin pohjoismaisiin yhtiöihin, ja hyödyntää toiminnassaan CapManin aktiiviseen omistajuuteen perustuvia pääomasijoitustoiminnan arvonluontikeinoja. Rahasto on aiemmin julkistanut sijoituksen Tukholman pörssissä listattuun Euroopan johtavaan keittiöalan yritykseen Nobia AB:iin.
 
Lisätietoja:
Joakim Rubin, senior partner, CapMan Public Market, p. +46 70 558 4278
Jukka Ruuska, senior partner, CapMan Public Market -tiimin vetäjä, p. 050 1732
 
 
CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,5 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on yli 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.