Skip to content

Lennart Simonsen CapManin toimitusjohtajaksi

30/03/2010

CapMan Oyj pörssitiedote 30.3.2010 klo 8.30


Lennart Simonsen CapManin toimitusjohtajaksi

OTK, varatuomari Lennart Simonsen on nimitetty CapMan Oyj:n toimitusjohtajaksi ja CapManin senior partneriksi 1.6.2010 alkaen.

 

Simonsen (s. 1960) siirtyy CapManin toimitusjohtajaksi Roschier Asianajotoimisto Oy:stä, jonka osakas hän on ollut vuodesta 1999. Simonsen on toiminut Roschierin toimitusjohtajana vuosina 2001-2009. Tänä aikana Roschier loi yhteistyöverkoston Baltiaan sekä perusti menestyksekkään toimiston Tukholmaan. Roschierin palveluksessa on yhteensä n. 270 henkilöä, joista 70 Tukholmassa. Simonsen on edustanut suomalaisia ja kansainvälisiä pääomasijoittajia yritysjärjestelyissä vuodesta 1993 lähtien. Ennen Roschieria Simonsen toimi Asianajotoimisto Castrén & Snellmanin toimitusjohtajana.

 

”Lennart Simonsen on kokenut johtaja, jonka aikana Roschierista on kasvanut kansainvälinen partnership.  Hän on vetänyt asiantuntijaorganisaatiota ennakkoluulottomasti ja menestyksellisesti. Lennart tuntee liike-elämää laajasti ja on ollut mukana lukuisissa pääomasijoittajien tekemissä yritysjärjestelyissä. Uskon, että Lennartin johdolla CapMan voi tehokkaasti hyödyntää viime vuosina tehtyjä panostuksia liiketoiminnan kehittämiseksi. Odotan innolla tulevaa yhteistyötä hänen kanssaan”, sanoo CapManin nykyinen toimitusjohtaja Heikki Westerlund. Westerlund on ehdolla CapManin hallituksen puheenjohtajaksi 30.3.2010 pidettävässä yhtiökokouksessa.

 

”Pörssiyhtiö CapManin vetäminen tulee olemaan minulle erittäin mielenkiintoinen haaste. Toivon, että yhteensä noin 10 vuoden toimitusjohtajakokemukseni asiantuntijaorganisaatioista muodostaa vahvan perustan toiminnalleni CapManissa. Olen seurannut CapManin toimintaa ja kasvua pitkään. CapMan on onnistunut luomaan vahvan brandin pääomasijoittajana Pohjoismaissa ja Venäjällä ja sen henkilöstö edustaa alan kovinta kaartia. On aina innoittavaa työskennellä tällaisten huippuosaajien kanssa”, sanoo Lennart Simonsen.

 

 

Lisätietoja:

Heikki Westerlund, toimitusjohtaja 31.5.2010 asti, puh. 0207 207 504 tai 050 559 6580

Lennart Simonsen, toimitusjohtaja 1.6.2010 lähtien, puh. 020 506 6000

 

 

CAPMAN OYJ

 

 

Mari Reponen

viestintäjohtaja

Sijoittajapalvelut

 

 

JAKELU

Helsingin Pörssi

Keskeiset tiedotusvälineet

www.capman.com

 

 

CapMan

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.