Skip to content

CapMan sijoittaa Siberian Networksiin

06/09/2011

CapMan lehdistötiedote 6.9.2011 kello 9.00

CapMan sijoittaa Siberian Networksiin

CapManin hallinnoima CapMan Russia -rahasto on sijoittanut Siberian Networksiin. Yhtiö on Venäjällä Siperian federaatiopiirissä toimiva Internet-palveluiden tuottaja. Siberian Networks on kasvanut nopeasti, ja sen tavoitteena on edelleen laajentua päämarkkina-alueellaan Siperiassa. CapMan tukee yhtiön kasvutavoitteita.

 

Siberian Networks on perustettu vuonna 2004, ja se on yksi johtavista Internet-palveluiden tarjoajista Siperian federaatiopiirissä. Yhtiö tarjoaa nopean laajakaistan, IPTV:n sekä muut triple play -palvelut sekä yrityksille että kuluttaja-asiakkaille. Siberian Networks on kolmanneksi suurin toimija omalla alallaan Novosibirskissä ja markkinajohtaja Novokuznetskissa. Yhtiön liikevaihdon ennustetaan nousevan 15 miljoonaan euroon vuonna 2011, ja sen palveluksessa on tällä hetkellä noin 660 työntekijää. Siberian Networksillä on yli 100 000 tilaajaa.

 

”Siberian Networks on merkittävä toimija Siperian telekommunikaatiomarkkinoilla. Perustamisestaan lähtien yhtiö on kasvanut erittäin nopeasti, ja sillä on noin 20 prosentin markkinaosuus Novosibirskissä. Vuonna 2007 laajensimme toimintaamme Novokuznetskiin, jossa meillä on tällä hetkellä noin 25 prosentin markkinaosuus. Toimimme tällä hetkellä Novosibirskin lisäksi myös Altaissa ja Kemerovon alueella ja tulevaisuudessa tavoittelemme kasvua koko Siperiasta”, sanoo Siberian Networksin toimitusjohtaja Oleg Kus’.

 

”Laajakaistan penetraatio on vielä varsin alhainen Siperiassa, joten markkinoilla on runsaasti kasvupotentiaalia. Siberian Networksilla on vahva asema Novosibirskissä ja Novokuznetskissa, ja yhtiö pyrkii laajentumaan koko Siperian alueella. CapManin tavoitteena on yhteistyössä johdon kanssa tukea Siberian Networksin kasvua. Olen vakuuttunut, että yhtiöllä on erinomaiset edellytykset osallistua alan konsolidaatioon tulevaisuudessa”, sanoo CapManin sijoitusjohtaja Maxim Popov.

 

Yrityskaupan myötä CapMan Russia -rahasto omistaa noin 20 prosenttia Siberian Networksin osakkeista. Yhtiön johto pysyy enemmistöomistajana noin 80 prosentin osuudella. CapMan Russia -rahasto aikoo kasvattaa omistustaan yhtiössä noin 25 prosenttiin lähikuukausien aikana. CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja CapMan Russia -rahastossa.

 

 

Lisätietoja:
Maxim Popov, sijoitusjohtaja, CapMan Russia, puh. +7 495 620 48 85
Oleg Kus’, toimitusjohtaja, Siberian Networks, puh. +7 383 205 00 00

 

CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,4 miljardin euron pääomat.  CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 120 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

 

Siberian Networks www.sibset.ru
Siberian Networks on telekommunikaatioalan yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluita, esim. nopean laajakaistan, IPTV:n sekä yritysten IT-verkkojen kehitykseen liittyvät palvelut. Yhtiö perustettiin vuonna 2004, ja se toimii tällä hetkellä Novosibirskissä, Novokuznetskissa, Berdskissä, Iskitimissä, Barnaulissa, Biyskissä, Rubtsovskissa, Kemerovossa sekä Prokop’evskissa. Yhtiö on yksi johtavista telekommunikaatioalan toimijoista Siperian federaatiopiirissä tilaajien määrällä ja verkon kattavuudella mitattuna.