Skip to content

CapMan irtautuu Nice Entertainment Groupista

23/09/2013

CapMan lehdistötiedote 23.9.2013 klo 9.30

CapMan irtautuu Nice Entertainment Groupista

CapManin hallinnoimat rahastot ovat 23.9.2013 allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan ne myyvät 100 prosenttia omistusosuudestaan pohjoismaisesta viihdealan sisällöntuotantokonsernista Nice Entertainment Groupista (Nice), johtavalle ruotsalaiselle mediakonsernille, Modern Times Group MTG AB (publ):lle (MTG). Kaupan seurauksena Nicesta tulee osa MTG:n sisällöntuotantoon ja jakeluun erikoistunutta tytäryhtiötä, MTG Studiosia.

Nice on pohjoismaiden suurin itsenäinen viihdealan sisällöntuotantokonserni, jonka toiminta pohjautuu tarinankerrontaan, viestintään ja viihdyttämiseen. Konsernilla on tällä hetkellä kolme yhtenäistettyä liiketoiminta-aluetta: TV-, tapahtuma-, ja mainostuotanto. Nice tuottaa sisältöä kaikille suurimmille pohjoismaisille TV- ja mediayhtiöille. Nicen tytäryhtiöt ovat erikoistuneet paikallisiin ohjelmaformaatteihin ja tuottavat yli 100 formaattia vuosittain, kattaen kaikki kategoriat parhaan katseluajan TV-ohjelmista verkkotuotantoihin.

Nicen menestyneimpiin ohjelmaformaatteihin lukeutuvat mm. Partaj Ruotsissa, The Ultimate Entertainer Norjassa, sekä Helsingin herra -sarja Suomessa. Ainutlaatuisena pohjoismaisena konseptina Nice voi ristiinmyydä maakohtaisia tuotantojaan sekä ansaita ohjelmien oikeuksilla myymällä niitä kansainvälisesti. Menestyneisiin konserninsisäisestä yhteistyöstä hyötyneisiin formaatteihin lukeutuvat mm. Babes on the Bus, Dinner Disasters ja Celebrity Babysitter. Norjalainen läpimurtosarja Babes on the Bus on pyörinyt jo kuudessa eri maassa ja sarjan tuotanto-oikeuksia on myyty maailmanlaajuisesti.

Nice perustettiin vuonna 2008, kun CapManin hallinnoimat rahastot ostivat suomalaisen sisällöntuotantoyhtiön Moskito Televisionin Talentum Oyj:ltä. Muutamia kuukausia myöhemmin Nice fuusioitui johtavan norjalaisen sisällöntuotantoyhtiön Monster Groupin kanssa. Nice jatkoi laajenemista liittämällä konserniin ruotsalaiset Baluba Group (2009) ja Titan (2011), sekä sijoittamalla Tanskassa alkuvaiheen tuotantoyhtiöön Gongiin (2009). Nice osti myös toisen alkuvaiheen yrityksen, NiceDraman (2011), jonka ensimmäinen pitkä elokuva, Satavuotias, saa pian ensinäytöksensä. Nice osti norjalaisen tapahtumatuotantoyhtiön Payroomin vuonna 2012, ja täydensi kaupan myötä yhtiön tarinankerronnan ja viestinnän sisällöntuotannon kokonaisuutta strategiansa mukaisesti. Nicen vuotuinen liikevaihto on kasvanut 20 milj. eurosta noin 121 milj. euroon rahaston pitoaikana.

”Viimeisen viiden vuoden aikana Nice on kehittynyt paikallisesta suomalaisesta toimijasta Pohjoismaiden johtavaksi itsenäiseksi sisällöntuotantoyhtiöksi. Olemme saavuttaneet merkittäviä tavoitteita houkuttelemalla konserniin uusia kykyjä ja luomalla upeita ohjelmaformaatteja, joilla on kansainvälistä potentiaalia. Tämä olisi ollut mahdotonta ilman alaan intohimoisesti suhtautuvaa ja luovaa pohjoismaista henkilöstöä. Toimitusjohtaja Morten Aassin erinomaiset johtamistaidot ja yhteistyö maajohtajien kanssa on luonut positiivisen yrityskulttuurin, joka on edellytys menestyksekkäälle kasvulle”, toteavat CapMan Buyoutin senior partnerit Olli Liitoja ja Ari Tolppanen.

”Yhteistyö CapManin kanssa on ollut rakentavaa alusta lähtien. CapMan on tukenut meitä omistajuutensa aikana ja esittänyt jatkuvasti uusia innovatiivisia ideoita, minkä ansiosta olemme voineet luoda seuraavan sukupolven viihdealan toimijan. Uskomme että Nicella on erinomaiset edellytykset menestyä uudessa ympäristössään, jossa yhä suurempi yleisö on kiinnostunut ydinosaamisestamme – hyvien tarinoiden kerronnasta ja luomisesta. Nicella on nyt hyvä markkina-asema ja kasvuedellytykset. Olemme innoissamme uusista toiminnan mahdollisuuksista osana suurempaa konsernia”, sanoo Nice Entertainment Groupin toimitusjohtaja Morten Aass.

”Nice on fantastinen yhtiö ja sen monipuolinen TV-tuotanto, pohjoismainen mediayhtiöiden verkosto sekä ainutlaatuinen kyky yhdistää TV- ja tapahtumatuotannot ovat täydellisesti linjassa MTG Studiosin strategian kanssa. Nice tulee näin ollen jatkamaan toimintaansa tuttuun tapaan tuottamalla korkealaatuisia sisällöntuotantopalveluja laajalle pohjoismaiselle asiakaskunnalleen”, kommentoi MTG Studiosin sisällöntuotannosta vastaava johtaja ja hallituksen puheenjohtaja Patrick Svensk.

Kauppa vaatii toteutuakseen Ruotsin sekä Norjan kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan lokakuun 2013 aikana.

CapManin hallinnoimat rahastot omistavat enemmistöosuuden Nicesta. Nicen johto ja avainhenkilöstö ovat vähemmistöomistajia.

Lisätietoja: 

Olli Liitola, Senior Partner, CapMan Buyout, puh. 020 7207 506 tai 0400 605 040

Ari Tolppanen, Senior Partner, CapMan Buyout, puh. +358 207 207 507

Morten Aass, toimitusjohtaja, Nice Entertainment Group, puh. +47 970 270 00

CapMan www.capman.com

CapMan Buyout on pohjoismaiden suurin keskisuuriin yrityksiin erikoistunut sijoitustiimi. Tiimiin kuuluu 20 sijoitusammattilaista Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa ja sillä on 23 vuoden kokemus pääomasijoitusalalta. Tiimi on tehnyt yhteensä 69 sijoitusta ja 49 irtautumista vuodesta 1989 lähtien ja sen kymmenes rahasto, CapMan Buyout X, on tällä hetkellä aktiivisessa sijoitusvaiheessa.

CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,3 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 105 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa

Nice Entertainment Group www.thisisnice.com

Nice on pohjoismaiden suurin itsenäinen viihdealan sisällöntuotantokonserni, jonka toiminta pohjautuu tarinankerrontaan, viestintään ja viihdyttämiseen. Konsernilla on kolme yhtenäistettyä liiketoiminta-aluetta: TV-, tapahtuma-, ja mainostuotanto. Nicen tytäryhtiöt ovat erikoistuneet paikallisiin ohjelmaformaatteihin ja tuottavat yli 100 formaattia vuosittain kaikille alueen merkittävimmille kanaville.

Modern Times Group MTG AB (publ) www.mtg.se

Modern Times Group MTG AB (publ) on kansainvälinen mediakonserni, joka toimii neljällä eri mantereella ja jonka palvelut kattavat ilmaisen ja maksullisen TV-tuotannon sekä radio- ja sisällöntuotannon. MTG:n Viasat Broadcasting tuottaa ilmaisia ja maksullisia TV-kanavia, joiden ohjelmat jaellaan Viasatin oman satelliitin, kolmansien osapuolten verkostojen tai internetin kautta. MTG on myös CTC Median, Venäjän suurimman itsenäisen TV-tuotantoyhtiön, suurin omistaja.