Skip to content

Kämp Group ja hotelli Klaus K yhdistyvät muodostaen pääkaupunkiseudun luksus- ja lifestyle-hotellimarkkinoiden selkeän markkinajohtajan

15/05/2014

CapMan lehdistötiedote 15.5.2014 klo 12.03

                                                                                                           

Kämp Group ja hotelli Klaus K yhdistyvät muodostaen pääkaupunkiseudun luksus- ja lifestyle-hotellimarkkinoiden selkeän markkinajohtajan     

CapManin kohdeyritys suomalainen luksushotellikonserni Kämp Group vauhdittaa kasvuaan ja ostaa Helsingissä sijaitsevan Klaus K -lifestyle-hotellin. Yhdistymisen ansiosta Kämp Group nostaa Helsingin luksus- ja lifestyle-hotellitarjonnan entistä korkeammalle tasolle. Klaus K lanseeraa heti tulevana kesänä 30 suurta Sky Lofts -luksushuonetta. Järjestelyn myötä Klaus K:n omistajasta Rake Oy:stä tulee Kämp Groupin merkittävä omistaja.

CapManin hallinnoimat rahastot ostivat maaliskuussa 2014 enemmistöosuuden Kämp Groupista, joka tunnetaan erityisesti maineikkaasta Hotel Kämpistä ja modernista GLO Hotels -lifestyle-hotelliketjusta. Kaupan tavoitteena oli laajentaa Kämp Groupin toimintaa ja vahvistaa entisestään sen asemaa Suomen johtavana luksus- ja lifestyle-hotellitoimijana. Yhdistymällä Klaus K:n kanssa, joka on Suomen ensimmäinen todellinen designhotelli, Kämp Group ottaa merkittävän askeleen strategiansa toteuttamisessa.

”Klaus K -brändin menestys ja hotellin esimerkillinen palvelukulttuuri tekivät meihin erittäin suuren vaikutuksen. Klaus K:n hankinta vauhdittaa erinomaisesti Kämp Groupin kasvutavoitteiden saavuttamista. Klaus K istuu luontevasti Kämp Groupin palvelufilosofiaan ja osaksi nykyistä hotellitarjontaa”, kertoo Ari Tolppanen, CapMan Buyoutin senior partner ja Kämp Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

”Rake Oy:lle järjestely on merkittävä askel 147-vuotisessa historiassamme. Olemme ylpeitä voidessamme yhdistää perheyrityksen perinteemme ja intohimomme CapManin voimavarojen kanssa. Olemme hotellitoiminnan edelläkävijä: kymmenen vuotta sitten toimme lifestyle-hotelliluokan Helsinkiin, ja nyt uudistamme käsityksen luksushotellihuoneesta Sky Lofts -brändillämme. Uskon, että osana suurempaa toimijaa voimme myös tarjota henkilöstöllemme entistä monipuolisempia uramahdollisuuksia”, sanoo Rake Oy:n toimitusjohtaja Kenneth Cederberg.

Kämp Group on lähes tuhannella hotellihuoneellaan selkeä markkinajohtaja Helsingin luksus- ja lifestyle-hotellisegmentissä. ”Yhdistyminen on meille merkittävä askel.  Järjestely luo lisäarvoa asiakkaillemme, henkilöstöllemme ja myös koko Helsingin kaupungille”, kertoo Kämp Group Oy:n toimitusjohtaja Aarne Hallama. ”Tuomme uusia ja ainutlaatuisia palveluita Helsingin hotellitarjontaan, mistä esimerkkinä ovat heinäkuussa 2014 lanseerattavat Klaus K Sky Lofts -huoneet. Sky Loftit ovat Helsingin hotellihuoneiden parhaimmistoa, ja niihin kuuluu muun muassa vaikuttava ylimmän kerroksen sviitti ja kattoterassi.”

Klaus K:n nykyinen operatiivinen johtaja Mia Cederberg-Skvorc nousee Klaus K:n tulosvastuulliseksi johtajaksi. Klaus K:n nykyinen johtaja Marc Skvorc on nimitetty Hotel Kämpin johtajaksi ja vastaa lisäksi Sky Loft -brändin lanseerauksesta.

”Hotel Kämp on tunnettu erinomaisesta palvelustaan sekä ainutlaatuisen kauniista ja historiallisista puitteistaan. Olen hyvin otettu ja innoissani mahdollisuudesta johtaa varsin uniikkia Hotel Kämpiä sekä kehittää Helsingin luksus- ja lifestyle-hotellitarjontaa osana Kämp Groupia,” lisää Hotel Kämpin uusi johtaja Marc Skvorc.

Lisätietoja:

Ari Tolppanen, senior partner, CapMan Buyout, puh. 050 040 7343

Kenneth Cederberg, toimitusjohtaja, Rake Oy, puh. 040 750 2959

Aarne Hallama, toimitusjohtaja, Kämp Group Oy, puh. 050 645 88

Marc Skvorc, johtaja, Klaus K Hotel, puh. 040 900 3711

CapMan www.capman.fi

CapMan Buyout on pohjoismaiden suurin keskisuuriin yrityksiin erikoistunut sijoitustiimi, johon kuuluu 20 sijoitusammattilaista Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa ja jolla on 24 vuoden kokemus pääomasijoitusalalta. Tiimi on tehnyt yhteensä 77 sijoitusta ja irtautunut 56 yrityksestä ja sen kymmenes rahasto, CapMan Buyout X, on tällä hetkellä aktiivisessa sijoitusvaiheessa.

CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 105 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa.

Kämp Group www.kampgroup.fi, www.hotelkamp.fi, www.hotelglo.fi, www.kampspa.fi, www.klauskhotel.com

Kämp Group on suomalainen hotellikonserni, johon kuuluu mm. joukko Helsingin maineikkaimpia hotelleja ja ravintoloita sekä Kämp Spa. Kämp Groupissa työskentelee noin 400 henkilöä ja sen liikevaihtotavoite vuodelle 2014 on noin 55 milj. euroa. Konsernin kansainvälisesti tunnetuin hotelli on vuonna 1887 perustettu legendaarinen Hotel Kämp ja lisäksi siihen kuuluu luksus- ja lifestyle-hotelli Klaus K sekä suosittu lifestyle-hotelliketju GLO Hotels. Kämp Groupin omistavat CapManin hallinnoimat rahastot, Berling Capital Oy ja Rake Oy.

Klaus K www.klauskhotel.com

Klaus K on persoonallinen ja moderni hotelli, jonka inspiraationa on Suomen kansalliseepos Kalevala ja suomalainen luonto. Klaus K on Suomen ensimmäinen ja ainoa Design HotelsTM -jäsenhotelli. Hotellin tunnelman luovat ainutlaatuinen palvelu sekä erilaiset tilat, joista yhdessä syntyy mieleenpainuva kokemus: ravintola Toscanini, Living Room -lounge, intiimi Ahjo Club, Rake Sali sekä Stages-kokoustilat. Designhotellihuoneita on yhteensä 139. Kesällä 2014 tarjonta laajenee 30 uudella Sky Lofts -huoneella, joihin kuuluu kattoterassi. Klaus K on osa kansainvälisiä Luxury Collection, Design Hotels ja Global Hotel Alliance -hotellialliansseja.

Rake www.rake.fi

Vuonna 1867 perustettu Rake Oy on Rake-konsernin emoyhtiö. Konserniin kuuluu Rake Real Estate Oy, jonka tavoitteena on kasvattaa Helsingin keskustassa omistettujen kiinteistöjen arvoa laadukkaalla kiinteistönhoidolla, tehokkaalla vuokraustoiminnalla ja kiinteistöjen jatkuvalla kehittämisellä. Lisäksi konserniin kuuluu life science- ja laboratorioalan laitteita ja tarvikkeita maahantuova Labnet Oy. Rake Oy on lisäksi omistajana Kämp Group Oy:ssä.