Skip to content

Walki ja Mondi purkavat yrityskauppasopimuksensa

15/12/2015

CapMan lehdistötiedote                  15.12.2015 klo 13.15


Walki ja Mondi purkavat yrityskauppasopimuksensa

Toukokuussa Walki Group sopi myyvänsä Suomen Pietarsaaren sekä Puolan Wroclawin tehtaansa kansainväliselle pakkaus- ja paperikonserni Mondille. Kauppa edellytti kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Sopimuksen jälkeen Mondi ja Walki ovat käyneet keskusteluja kilpailuviranomaisena toimivan Euroopan komission kanssa kaupan vaikutuksista alan kilpailuun. Kaikkia osapuolia tyydyttävää ratkaisua ei ole löytynyt ja Mondi on päättänyt peruuttaa komissiolle tehdyn hakemuksen, minkä seurauksena kauppasopimus purkaantuu.

Teollinen pakkausliiketoiminta sekä Pietarsaaren ja Wroclawin tehtaat ovat tärkeä osa Walkin strategiaa. Walki on sitoutunut kehittämään toimintaansa Suomessa, Puolassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Alankomaissa, Venäjällä ja Kiinassa.

Walki on CapMan Buyout VIII ja CapMan Mezzanine IV -rahastojen kohdeyritys.

Lisätietoja:
Anders Björkell, partneri, CapMan Buyout, puh. 020 720 7502
Leif Frilund, toimitusjohtaja, Walki, puh. 040 354 3330

 

CapMan www.capman.fi
CapMan on yksi Euroopan johtavista pääomasijoittajista. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Credit sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 2,8 miljardin euron pääomia.

Walki www.walki.com
Walki-konserni on johtava teknisten laminaattien ja suojapakkausmateriaalien tuottaja. Yritys on erikoistunut kuitupohjaisiin älykkäisiin monikerroksisiin laminaattituotteisiin, joiden käyttötarkoitus vaihtelee energiatehokkaasta rakentamisesta muovipäällysteisiin pakkauksiin. Walki toimii 11 maassa ja yrityksellä on yhteensä noin 900 työntekijää Suomessa, Saksassa, Alankomaissa, Puolassa, Venäjällä, Isossa-Britanniassa ja Kiinassa. Konsernin vuotuinen liikevaihto on yli 300 milj. euroa.

Mondi www.mondigroup.com
Mondi on kansainvälinen pakkaus- ja paperikonserni, joka toimii noin 30 maassa ja työllistää noin 25 000 henkilöä. Liiketoiminta keskittyy Keski-Eurooppaan, Venäjälle, Pohjois-Amerikkaan ja Etelä-Afrikkaan. Mondin valikoimaan kuuluu yli 100 pakkaus- ja paperituotetta, joista voidaan räätälöidä yli 100 000 erilaista ratkaisua asiakkaille ja kuluttajille.