Skip to content

CapManin tytäryhtiö Norvestia irtautuu Idean Enterprises Oy:stä – uusi onnistuminen kasvusijoitustiimille

16/02/2017

CapMan Oyj        Pörssitiedote                     16.2.2017 klo 8.30

CapManin tytäryhtiö Norvestia irtautuu Idean Enterprises Oy:stä – uusi onnistuminen kasvusijoitustiimille

Norvestia on sopinut myyvänsä omistuksensa nopeasti kasvaneesta Idean Enterprises Oy:stä globaalille IT-palveluyritys Capgeminille. Capgemini ostaa koko Ideanin osakekannan ja kaupan arvioidaan toteutuvan helmikuun lopussa. Norvestia sijoitti Ideaniin vuonna 2014 ja omisti yhtiöstä 24,8 prosenttia.

Irtautumisen vaikutus CapManin vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen nettotulokseen on kaupan toteutuessa arviolta 6-7 miljoonaa euroa ja se kirjataan käyvän arvon muutoksena. CapMan julkistaa ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen 4.5.2017, jolloin raportoidaan vuosineljänneksen tulokseen vaikuttavat tekijät kokonaisvaltaisesti. Norvestian substanssiarvo (ja oma pääoma) 31.12.2016 oli 124,6 miljoonaa euroa. Ideanin irtautumisen substanssivaikutus on noin 6 prosenttia ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Irtautumisella on merkittävä positiivinen kassavirtavaikutus kaupan toteutuessa. Markkinakäytännön mukaisesti lopullinen kauppahinta määräytyy seuraavan kahden vuoden kuluessa. Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Idean on globaali design-yhtiö, joka työskentelee maailman johtavien yritysten kanssa auttaakseen niitä luomaan pitkäkestoisia asiakassuhteita aidosti arvoa tuottavien kokemusten kautta. Ideanin ydinosaamista on erilaisten strategialähtöisten asiakas- ja käyttäjäkokemusten suunnittelu.

”Idean on ollut meille erinomainen sijoitus. Yhteinen tavoitteemme oli viedä Ideanin design-osaamista maailmalle, ja tässä onnistuimme loistavasti – Idean on ensimmäinen Suomessa perustettu palveluliiketoimintaan erikoistunut globaali yritys, joka on tehnyt läpimurtonsa USA:ssa. Olemme ylpeitä siitä, että olemme saaneet tehdä yhteistyötä Ideanin huippuammattilaisten kanssa. Tämä omistusjärjestely on alansa merkittävin transaktio ja osoitus siitä, että Ideanin osaamista arvostetaan todella korkealle”, sanoo Ideanin hallituksen jäsen ja CapManin Growth Equity -toiminnasta vastaava johtaja Juha Mikkola.

”Yhteistyö Norvestian kanssa on ollut todella aktiivista ja merkittävää yrityksemme kasvun ja kehityksen kannalta, ja olemme heille siitä erittäin kiitollisia. Idean on kasvanut kannattavasti ja tiimimme koostuu jo yli 150 design-, teknologia- ja strategiaosaajasta. Valtaosa nykyisestä asiakaskunnastamme on globaaleja suuryrityksiä”, sanoo Ideanin perustaja ja toimitusjohtaja Risto Lähdesmäki.

CAPMAN OYJ

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.capman.fi

Lisätietoja:
Juha Mikkola, Growth Equity, CapMan Oyj, puh 050 590 0522, juha.mikkola@capman.com  
Risto Lähdesmäki, perustaja ja toimitusjohtaja, Idean Enterprises Oy, puh +1 (650) 308-6288, risto.lahdesmaki@idean.com

 

CapMan Oyj
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 25 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja ammattimaisille sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Sijoitusstrategiamme kattavat yritysostot (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth Equity), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit) ja infrastruktuurin (Infra). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.

Idean Enterprises Oy on Suomessa perustettu digitaalisten palveluiden ja käyttäjäkokemusten suunnitteluun erikoistunut yritys, jonka asiakkaat ovat maailman johtavia toimijoita Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Ideanin suunnittelemia palveluita käyttävät sadat miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa. Ideanin vuoden 2016 liikevaihto oli 25 miljoonaa euroa, josta noin 70 prosenttia tuli kansainvälisiltä markkinoilta. Ideanin studiot sijaitsevat Suomessa (Helsinki, Tampere), Saksassa (Berliini) ja Yhdysvalloissa (Palo Alto, San Francisco, Los Angeles, Austin(TX) ja New York). Yritys työllistää yhteensä yli 150 henkeä. www.idean.com .