Skip to content

Markkinajohtajat Pohjolan Design-Talo ja Talliosake yhdistyvät

01/06/2017

CapMan Buyout lehdistötiedote                                            1.6.2017 klo 12.00

Markkinajohtajat Pohjolan Design-Talo ja Talliosake yhdistyvät

CapMan Buyoutin kohdeyritys puurakenteisia muuttovalmiita omakotitaloja valmistava Pohjolan Design-Talo Oy ja työ- ja varastotiloja tarjoava Talliosake ovat sopineet yhdistymisestä. CapManin hallinnoimat rahastot jatkavat yhdistyneen yhtiön suurimpana omistajana, mutta järjestelyn myötä myös Talliosakkeen osakkaista tulee merkittäviä omistajia. Yhdistymisen odotetaan synnyttävän liiketoiminnallisia synergioita, uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yhtiön vahvaa kasvua ja kehitystä tulevaisuudessa.

”Molemmat yhtiöt ovat toimialansa terävintä kärkeä ja yhdistymisen myötä syntyy aivan erityislaatuinen yritys. Pohjolan Design-Taloa ja Talliosaketta yhdistää jo valmiiksi vahva yrittäjähenkisyys, energisyys ja samankaltainen yrityskulttuuri, jotka ovat mahdollistaneet kasvun jopa haastavina aikoina”, sanoo Tuomo Raasio, CapMan Buyoutin partneri ja uuden yhdistyvän yrityksen hallituksen puheenjohtaja.

Uuden yhdistyneen yhtiön toimitusjohtajaksi nousee Pohjolan Design-Talon nykyinen toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski, joka toimii tiiviissä yhteistyössä Talliosakkeen nykyisen toimitusjohtajan Mikko Lahtisen kanssa. Lahtinen ja Taivalkoski muodostavat ensivaiheessa uuden yhtiön johtoryhmän.

”Talliosake on uniikki konsepti, joka on taitavasti hyödyntänyt markkina-aluettaan. Talliosakkeen tuote ja Pohjolan Design-Talon kattava tuoteperhe tulevat näkemyksemme mukaan merkittävästi tukemaan yhteistä kasvua tulevaisuudessa. Tunnemme hyvin toisemme, sillä olemme jo useita vuosia tehneet yhteistyötä Talliosakkeen hankkeiden toteuttajana. Talliosake jatkaa omalla nimellään uuden yhtiön tuoteperheessä, johon kuuluvat Design-Talon lisäksi muuttovalmis Ainoakoti sekä maalikuussa ostettu maan johtaviin hirsitalojen valmistajiin kuuluva Finnlamelli”, kommentoi Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Pohjolan Design-Talon ja Talliosakkeen yhdistymisestä. Talliosake on nopeasti kasvava yritys, jolla on edelleen hyvät kasvumahdollisuudet. Pohjolan Design-Talon laaja osaaminen rakentamisen puolella, vahvat brändit ja tuloksentekokyky tulevat entisestään vahvistamaan liiketoimintaamme. Yhdessä voimme kehittää asiakkaillemme entistä paremman tuotevalikoiman ja tarjota nykyistä parempia ratkaisuja asumiseen, yrittämiseen ja harrastamiseen. CapManin kokemus ja osaaminen mahdollistavat kasvustrategiamme toteuttamisen”, kommentoi Talliosakkeen toimitusjohtaja Mikko Lahtinen.

CapManin hallinnoimat rahastot CapMan Buyout IX ja CapMan Mezzanine V ovat toimineet Pohjolan Design-Talon pääomistajina tammikuusta 2011. CapManin omistusaikana Pohjolan Design-Talo on muun muassa laajentanut brändivalikoimaansa, tuotesegmenttiään ja myyntikanaviaan. Pohjolan Design-Talo -konsernin nykyliiketoiminta on kovassa kasvussa kuluvana vuonna: liikevaihto, liikevoitto ja henkilöstön määrä kasvavat yli 50 prosenttia.


Lisätietoja:

Tuomo Raasio, partneri, CapMan Buyout, puh. 0207 207 505 tai 0400 405 682
Jaakko Taivalkoski, toimitusjohtaja, Pohjolan Design-Talo Oy, puh. 050 3767426
Mikko Lahtinen, toimitusjohtaja, Talliosake/ Laponte Oy, puh. 040 9030739

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 25 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja ammattimaisille sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Sijoitusstrategiamme kattavat yritysostot (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth Equity), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit) ja infrastruktuuri (Infra). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.

Pohjolan Design-Talo
www.designtalo.fi 

Pohjolan Design-Talo Oy (Detapo Oy) on Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen rakentaja. Pohjolan Design-Talon pääomistajia ovat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot. Merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen toimiva johto. Yrityksen liikevaihto on 71,3 milj. euroa (2016) ja se työllistää 209 henkilöä (2016). Pohjolan Design-Talolla on oma ulkoseinäelementtejä valmistava talotehdas Nivalassa sekä lvi- ja sähkötöitä toteuttava Design-Talo Tekniikka Iissä. Maaliskuussa 2017 Pohjolan Design-Talo osti Finnlamelli Oy:n liiketoiminnat. Finnlamelli Oy on yksi Suomen johtavista hirsivalmistajista. Finnlamelli Oy:n liikevaihto on 28,3 milj. euroa (2016) ja se työllistää 126 henkilöä (2016). Pohjolan Design-Talo Oy on Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsen.

Talliosake
www.talliosake.fi 

Talliosake (Laponte Oy) on nopeasti kasvava työ- ja varastotilaa tarjoava 16 hengen yritys. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli 12 milj. euroa ja liiketulos 5 milj. euroa.
Talliosake tarjoaa korkeatasoista pienyritys-, harraste-, ja säilytystilaa kuluttajille, yrityksille ja investoijille. Talliosakkeen enemmistön omistaa sen johto ja työntekijät.