Skip to content

CapMan Buyout myy osuutensa Oral Hammaslääkäreistä Colosseum Dental Groupille

06/10/2017

CapMan Buyout lehdistötiedote                6.10.2017 klo 11.00

CapMan Buyout myy osuutensa Oral Hammaslääkäreistä Colosseum Dental Groupille

CapMan Buyoutin hallinnoimat rahastot sekä sen johtama sijoittajaryhmä ovat sopineet myyvänsä osuutensa Oral Hammaslääkärit Oyj -hammaslääkäriasemaketjusta (”Oral”) sveitsiläiselle suunterveydenhoidon konsernille Colosseum Dental Groupille (”Colosseum”). Yrityskaupan ehtoja ei julkisteta. 

Oral on Suomen johtava yksityinen hammaslääkäriasemaketju, jolla on 63 toimipistettä ja lähes 100 miljoonan euron liikevaihto. CapManin omistuksessa Oralin liikevaihto on kasvanut vuosittain 15 prosenttia. Käyttökate on vastaavasti noussut keskimäärin 19 prosenttia vuodessa. CapManin hallinnoimat rahastot ostivat Oralin vuonna 2014.

Oralin oston jälkeen Colosseumin liikevaihdon odotetaan olevan noin 350 miljoonaa euroa ja sillä on yli 200 toimipistettä Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Britanniassa, Sveitsissä, Italiassa ja Tanskassa. Colosseumin tavoitteena on kasvaa johtavaksi eurooppalaiseksi suunterveydenhoidon konserniksi.

”Olemme hyvin tyytyväisiä Oralin kehitykseen ja sijoituksemme tuottoon. Omistusaikanamme Oral on laajentunut merkittävästi ja toteuttanut monia kehitysprojekteja etenkin toimintojensa digitalisoinnissa. Oral on tänä päivänä yksi kehittyneimmistä hammashoidon palveluyhtiöistä Euroopassa. Oral sopii mielestäni erinomaisesti osaksi Colosseum Dental Groupia, joka jatkaa Oralin tukemista kehittämällä edelleen yhtiön vahvuuksia ja tukemalla yhtiön olemassa olevia kehityshankkeita. On ollut kunnia olla osa Oralin kehitystä, ja haluan vilpittömästi kiittää yhtiön johtoa, sen hammashoidon ammattilaisia sekä koko henkilökuntaa”, sanoo Oralista sijoituskohteena vastannut CapMan Buyoutin partneri Jan Mattlin.

Olemme erittäin iloisia mahdollisuudesta liittyä Colosseum Dental Groupiin. Yhtiöllä on pitkäaikainen mandaatti luoda Euroopan laajuinen suunterveydenhoidon palveluyhtiö. Tämä mahdollistaa meille Suomessa erinomaisen paikallisen yritystoiminnan ja yhtiön laadukkaan palvelutarjonnan kehittämisen niin asiakkaiden kuin hammashoidon ammattilaistenkin hyödyksi. Jatkamme missiomme toteuttamista Suomessa asiakkaidemme suunterveyden ja elämänlaadun parantamiseksi, kuten olemme tehneet jo viimeiset 35 vuotta. Oralin vahva brändi säilyy Suomessa, ja henkilökunnallamme ja hammaslääkäreillämme on tulevaisuudessa edelleen paremmat mahdollisuudet kasvattaa osaamistaan yhteistyössä eurooppalaisten kollegoidemme kanssa. Näen uuden omistajuuden erittäin positiivisena mahdollisuutena palveluidemme kehittämiselle tulevinakin vuosina”, kertoo Oralin toimitusjohtaja Martin Forss. 

”Oralin mukana saamme erittäin osaavien kollegojen lisäksi myös etulinjan osaamista hammashoidon palveluiden prosessien edistyksellisessä johtamisessa. Tätä osaamista voimme hyödyntää Euroopan laajuisesti. Visiomme modernista korkealaatuisesta suunterveydenhoidosta potilaiden ja alan ammattilaisten hyödyksi kohtaa erinomaisesti Oralin strategian ja johdon tavoitteet. Olemme varmoja, että Oralin ja sen osaamisen liittäminen yhtiöömme hyödyttää tulevaisuudessa kaikkia sidosryhmiämme”, sanoo Colosseumin toimitusjohtaja Tomas Aubell. 

Colosseum tukee Oralin johtoa yhtiön edelleen kehittämisessä ja Martin Forss ja yhtiön johto jatkavat työtään yhtiössä yrityskaupan toteutumisen jälkeen. Yrityskauppa astuu suunnitelman mukaan voimaan marraskuussa 2017.

Lisätietoja: 
Jan Mattlin, partneri, CapMan Buyout
jan.mattlin@capman.com
+358 40 508 6406

Tomas Aubell, toimitusjohtaja, Colosseum Dental Group 
tomas.aubell@colosseumdental.com  
+41 79 519 5502

Martin Forss, toimitusjohtaja, Oral Hammaslääkärit Oyj
martin.forss@oral.fi
+358 40 779 6266

Tietoja CapManista
CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli 25 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on noin 110 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme yhteensä noin 2,3 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja ammattimaisille sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Sijoitusstrategiamme kattavat yritysostot (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth Equity), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit) ja infrastruktuuri (Infra). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.

www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

Tietoja Colosseum Dental Groupista 
Colosseum Dental Group on kokonaan Jacobs Holding AG :n omistama yhtiö, jonka tavoitteena on saavuttaa Euroopan laajuisesti johtava asema laadukkaiden suunterveydenhoidon ja hammaslääkäripalveluiden tarjoajana. Oral Hammaslääkäreiden hankinnan myötä Colosseumilla on yli 200 hammaslääkäriasemaa, joilla työskentelee 900 hammaslääkäriä valtakunnallisesti Suomessa,  Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Iso-Britanniassa, Italiassa ja Sveitsissä. Yhtiön liikevaihto on noin 350 miljoonaa euroa. Colosseum Dental Groupin tavoitteena on tarjota moderneja ja laadukkaita hammashoidon palveluita potilaiden, hammaslääkäreiden, henkilöstön ja sidosryhmien hyväksi hakien jatkuvaa kasvua ja kehitystä. 

www.colosseumdental.com

Tietoja Oralista 
Suomalainen Oral Hammaslääkärit Oyj on valtakunnallisesti toimiva suunterveydenhoidon palveluyhtiö, jonka työyhteisöön kuuluu yli 1 300 alan ammattilaista. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 81,4 miljoonaa euroa. Oral tarjoaa hammasterveyspalveluita yli 60 hammaslääkäriasemalla eri puolella Suomea. Konserniin kuuluu myös Oral Hammaslaboratorio Oy.

www.oral.fi