Skip to content

CapMan on perustanut kasvusijoituksiin keskittyvän 86 miljoonan euron rahaston

11/12/2017

CapMan Oyj lehdistötiedote                                                                                         11.12.2017 klo 10.00

CapMan on perustanut kasvusijoituksiin keskittyvän 86 miljoonan euron rahaston

CapMan on perustanut 86 miljoonan euron kasvusijoitusrahaston, joka keskittyy suoriin vähemmistösijoituksiin listaamattomiin yrityksiin, jotka tavoittelevat nopeaa kasvua. Rahaston sijoittajakunta koostuu muun muassa menestyneistä yrittäjistä, jotka haluavat tukea suomalaista yrittäjyyttä uudella tavalla. Rahaston kysyntä ylitti odotuksemme ja rahasto ylimerkittiin selvästi.

Onnistuneen varainkeruun taustalla on sijoittajien kiinnostus aktiivisiin vähemmistösijoituksiin. CapManin Growth Equity -tiimillä on vahvaa näyttöä jo kahdeksasta menestyksekkäästä arvonluontityöstä suomalaisissa yhtiöissä ja myös onnistuneista irtautumisista. Uuden rahaston tavoitteena on sijoittaa kohdeyhtiöön 2-10 miljoonaa euroa ja kehittää kohdeyhtiötä yhteistyössä yrittäjien kanssa keskimäärin 2-5 vuotta.  Vähemmistösijoittaminen on hyvä vaihtoehto tilanteessa, jossa yhtiössä on meneillään esimerkiksi omistajavaihdoksia tai tilanteessa, jossa yhtiön kasvumahdollisuuksia voidaan nopeuttaa lisäpääomilla. Kasvusijoittamista tehdään tyypillisesti yhtiöihin, jotka ovat jo ohittaneet start-up vaiheen.

Rahaston perustamisen yhteydessä CapMan myy rahastolle omituksensa kuudessa kasvuyrityksessä 26,6 miljoonalla eurolla ja tekee rahastoon vastaavan suuruisen sijoitussitoumuksen. Kauppahinta perustuu sijoitusten käypään arvoon eikä sillä ole tulosvaikutusta.   

Rahaston sijoitustoiminnasta vastaa kaksi kokenutta pääomasijoitusalan ammattilasta Juha Mikkola ja Antti Kummu. Mikkolalla on 25 vuoden kokemus pääomasijoittamisesta ja hän on uransa aikana ollut mukana rakentamassa kymmeniä menestyksekkäitä yrityksiä. Kummulla on pitkä kokemus operatiivisesta johtamisesta sekä vähemmistösijoittamisesta kasvu- ja teollisiin yrityksiin. Aiemmin hän toimi muun muassa Touhula Varhaiskasvatus Oy:n talousjohtajana sekä johtajana Suomen Teollisuussijoituksessa

”Kasvusijoittaminen on uudenlainen tapa käyttää ulkopuolista osaamista kasvun vauhdittamiseen. Me CapManin Growth Equity -tiimissä teemme yhteistyötä yrittäjän kanssa ja tukenamme on laaja joukko rahastosijoittajia, joilla on huippuosaamista yritysten kehittämisestä ja kasvattamisesta”, kertoo CapMan Growth Equityn managing partner Juha Mikkola.

”Vähemmistösijoittaminen poikkeaa perinteisestä pääomasijoittamisesta siten, että omistajayrittäjä säilyttää päätösvallan liiketoiminnassaan, mutta saa osaamista sekä rahoitusta liiketoiminnan kasvattamiseen sijoittajalta”, toteaa Antti Kummu, Growth Equity-tiimin partneri.

”Olen ylpeä uudesta lanseeratusta kasvusijoitusrahastosta ja Growth Equity -tiimistämme. Markkinoilla olevan kysynnän mukaisesti luomme CapManiin uusia tuotteita ja sijoitusmuotoja, jotka palvelevat parhaiten asiakaskuntamme tarpeita”, toteaa CapMan Oyj:n toimitusjohtaja Joakim Frimodig. 

Lisätietoja:
Juha Mikkola, managing partner, Growth Equity, CapMan Oyj, p. 050 590 0522
Antti Kummu, partneri, Growth Equity, CapMan Oyj, p. 050 432 4486
Joakim Frimodig, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, p. 050 529 0665

CapMan
www.capman.fi
twitter.com/CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 110 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,7 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja ammattimaisille sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Sijoitusstrategiamme kattavat yritysostot (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth Equity), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit) ja infrastruktuurin (Infrastructure). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.