Skip to content

CapMan Buyout myy Walkin One Equity Partnersille

09/04/2018

CapMan Buyout lehdistötiedote                                                             9.4.2018 klo 09.30

CapMan Buyout myy Walkin One Equity Partnersille

CapMan Buyoutin hallinnoimat rahastot ovat sopineet myyvänsä Walki Groupin pääomasijoittaja One Equity Partnersille.

CapMan Buyoutin rahastot ovat jatkaneet menestyksekkäitä irtautumisia kohdeyhtiöistään, joista Walkin myynti on Oralin myynnin ja Harvian listautumisen ohella jo kolmas transaktio puolen vuoden sisällä. Uutena sijoituskohteena CapMan Buyout osti enemmistöosuuden KotiSun Group Oy:stä tammikuussa 2018.

Walki-konserni on johtava teknisten laminaattien ja suojapakkausmateriaalien tuottaja. Yritys on erikoistunut kuitupohjaisiin älykkäisiin monikerroksisiin laminaattituotteisiin, joiden käyttötarkoitus vaihtelee energiatehokkaasta rakentamisesta kuluttajapakkauksiin. CapManin hallinnoimat rahastot ostivat Walkin vuonna 2007 ja sen kannattavuus on viime vuosien aikana kehittynyt erittäin myönteisesti.

”Walki on CapManin omistusaikana toteuttanut menestyksekkäästi kasvustrategiaansa sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Walki on investoinut kasvavaan rakennuslaminaattisegmenttiin Länsi-Euroopassa säilyttäen samalla johtavan asemansa teollisuuspakkauksissa. Walki on laajentunut merkittävästi myös Itä-Euroopassa. Haluan kiittää Walkin johtoa ja henkilöstöä heidän vahvasta työstään. Olen vakuuttunut, että One Equity Partnersin kaltainen kansainvälinen pääomasijoittaja, jolla on aiempaa kokemusta pakkaussektorilta, on oikea kumppani tukemaan Walkin kasvua jatkossa”, sanoo CapMan Buyoutin partneri Anders Björkell.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme One Equity Partnersin uudeksi pääomistajaksi. One Equity Partnersilla on menestyksekäs tausta pakkausyhtiöiden kehittämisessä maailmanlaajuisesti ja jaamme yhteisen näkemyksen siitä, kuinka Walkia tulisi kehittää entistä vahvemmaksi yhtiöksi asiakkaidemme ja henkilöstömme hyväksi. Haluaisin lisäksi kiittää CapMania vankkumattomasta tuesta sen omistuksen aikana”, kertoo Walkin toimitusjohtaja Leif Frilund. 

”One Equity Partners on kokenut sijoittaja pakkausteollisuudessa, jossa sillä on useita aiempia menestyksekkäitä sijoituksia. Kaikissa kolmessa liiketoiminta-alueessa, Construction, Consumer ja Industrial, Walki on valmis kasvamaan tulevaisuudessa. Tällä kaupalla käytämme hyväksi osaamistamme toimialalla ja muodostamme erinomaisen alustan jatkoyritysostoille houkuttelevassa markkinassa”, sanoo One Equity Partnersin Senior Manager Director, Johann-Melchior von Peter. 

Kauppa on ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle.

Lisätietoja: 
Anders Björkell, partneri, CapMan Buyout, puh. 040 537 7566
Leif Frilund, toimitusjohtaja, Walki Group Oy, puh. 040 354 3330
Norbert Selle, CNC Communications & Network Consulting AG/ One Equity Partners, puh. +49 175 180 5982

CapMan
www.capman.fi
@CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 118 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös sijoituksina omasta taseestamme. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat kiinteistösijoittamisen (Real Estate), enemmistösijoittamisen (Buyout), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), kasvusijoittamisen (Growth Equity) ja infrastruktuurisijoitukset (Infrastructure). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.

Walki
www.walki.com

Walki-konserni on johtava teknisten laminaattien ja suojapakkausmateriaalien tuottaja. Yritys on erikoistunut kuitupohjaisiin älykkäisiin monikerroksisiin laminaattituotteisiin, joiden käyttötarkoitus vaihtelee energiatehokkaasta rakentamisesta muovipäällysteisiin pakkauksiin. Walkilla on tuotantoa Suomessa, Saksassa, Alankomaissa, Puolassa, Isossa-Britanniassa, Venäjällä ja Kiinassa ja yrityksellä on yhteensä noin 950 työntekijää. Konsernin liikevaihto oli 318 miljoonaa euroa vuonna 2017.

One Equity Partners (OEP)
www.oneequity.com  

OEP on keskisuuriin listaamattomiin yrityksiin keskittynyt pääomasijoittaja, joka on erikoistunut teollisuuden, terveydenalan ja teknologian sektoreihin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Yritys rakentaa yhtiöistä markkinajohtajia tunnistamalla ja toimeenpanemalla muuntautuvia liiketoimintojen yhdistelmiä. OEP on luotettu kumppani erottuvilla sijoitusprosesseilla, laajalla ja kokeneella tiimillä, sekä mittavalla taustalla pitkäaikaisesta arvonluontityöstä yhteistyökumppaneilleen. Vuoteen 2001 mennessä yhtiö on saattanut loppuun yli 150 yrityskauppaa maailmanlaajuisesti. OEP, joka perustettiin vuonna 2001, irtautui JP Morganista vuonna 2015. Yhtiöllä on toimipisteet New Yorkissa, Chicagossa ja Frankfurtissa.