Skip to content

CapMan Growth Equity sijoittaa kasvavan kyberturvallisuusalan yritykseen Arctic Securityyn

03/04/2018

CapMan Growth Equity lehdistötiedote                                                                  3.4.2018 klo 10.45

CapMan Growth Equity sijoittaa kasvavan kyberturvallisuusalan yritykseen Arctic Securityyn

CapMan Growth Equity on tehnyt vähemmistösijoituksen kyberturvallisuusyritykseen Arctic Securityyn. Transaktio on ensimmäinen uusi sijoitus joulukuussa 2017 perustetusta, kasvusijoituksiin keskittyvästä Growth Equity -rahastosta.

Arctic Security on suomalainen, internetin uhkatilannevalvontaan erikoistunut yritys. Arctic Securityn asiakkaina on sekä kansallisia kyberturvallisuuskeskuksia että yrityksiä maailmanlaajuisesti ja sijoituksen avulla yhtiö tavoittelee nopeampaa kansainvälistä kasvua. Yhtiöllä on palveluksessa yhteensä 20 kyberturvallisuuden ammattilaista neljässä eri maassa. CapMan Growth Equityn sijoituksen tarkoituksena on kasvattaa yhtiön liiketoimintaa maailmanlaajuisesti ja tukea uusien tuotteiden lanseerauksia lähitulevaisuudessa. Yhtiön johto säilyy sen pääomistajana transaktion jälkeen.

”Vuoden 2018 ensimmäinen sijoitus uudesta Growth Equity -rahastosta on erittäin kiinnostava ja innostava sijoituskohde. Arctic Securityllä on vankka asema Suomessa sekä kasvava asema kansainvälisesti. Vähemmistösijoittajana tuemme yhtiön kehitystä ja kasvua maailmanlaajuisesti”, kertoo CapMan Growth Equityn managing partner, Juha Mikkola.

Erityistä Arctic Security -sijoitukselle on Mikkolan ja yrittäjätiimin 8 vuoden takainen yhteinen sijoituskohde, tietoturvayhtiö Codenomicon Oy. Yhtiö myytiin myöhemmin moninkertaisella arvostuksella globaalille tietoturvayhtiölle Synopsykselle. Arctic Security perustettiin Codenomicon tietoturvatiimin puolesta vuoden 2017 lopussa ja nyt sama yrittäjätiimi sekä sijoittaja rakentavat yhteistä yritystä, Arctic Securityä, samalla, kasvavalla toimialalla.  

CapManin Growth Equity -tiimi etsii aktiivisesti voimakasta kasvua tavoittelevia yrittäjävetoisia ja myöhemmän vaiheen kasvuyrityksiä tehden niihin merkittäviä, usean miljoonan vähemmistösijoituksia ja kehittäen niitä aktiivisena omistajana. Tällä hetkellä Growth Equity -tiimi on kasvusijoittajana yhteensä seitsemässä pohjoismaalaisessa listaamattomassa yrityksessä.

Lisätietoja:
Juha Mikkola, managing partner, Growth Equity, CapMan Oyj, puh. 050 590 0522

CapMan
www.capman.fi
@CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 118 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös sijoituksina omasta taseestamme. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat kiinteistösijoittamisen (Real Estate), enemmistösijoittamisen (Buyout), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), kasvusijoittamisen (Growth Equity) ja infrastruktuurisijoitukset (Infrastructure). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.