Skip to content

CapMan Buyout myy MPT Sweden AB:n Holta Investille

06/06/2018

CapMan Buyout lehdistötiedote                                                                  6.6.2018 klo 9.00

CapMan Buyout myy MPT Sweden AB:n Holta Investille

CapMan Buyoutin hallinnoimat rahastot ovat sopineet myyvänsä MPT Sweden AB:n Holta Investille.

CapMan Buyoutin rahastot ovat jatkaneet menestyksekkäitä irtautumisia kohdeyhtiöistään, joista MPT Swedenin myynti on jo neljäs transaktio viimeisen seitsemän kuukauden sisällä.

MPT on metallijauheiden ja murskatun metallin tuottamiseen erikoistunut yhtiö, joka palvelee etenkin hitsaus-, teräs- ja valimoteollisuuden asiakkaita. Yhtiön tuotteita viedään ympäri maailman, ja se on yksi alansa johtavista toimijoista maailmassa. MPT:n pääkonttori sijaitsee Ekshäradissa, Ruotsissa ja sillä on yhteensä 23 henkilöä palveluksessa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2017 yhteensä 33 miljoonaa euroa ja raportoitu liiketulos 1,9 miljoonaa euroa. CapManin hallinnoimat rahastot ostivat MPT:n vuonna 2009.

”CapManin omistusaikana MPT:n liiketoiminta on muuntautunut paremmin skaalautuvaksi ja se on saavuttanut vankan aseman oman alansa ammattilaisena. Yhtiö on vahvistanut organisaatiota, saavuttanut uusia markkinoita ja laajentanut tuotevalikoimaansa nykyisille asiakkailleen”, sanoo MPT:stä sijoituskohteena vastannut CapMan Buyoutin sijoitusjohtaja Tobias Karte.

”Olemme tyytyväisiä saadessamme Holta Investin uudeksi pääomistajaksi. Holta Invest jakaa visiomme siitä, mihin suuntaan MPT:tä tulisi viedä tulevaisuudessa, ja yhdessä heidän sijoittajiltaan saaman asiantuntijuuden avulla, olen vakuuttunut, että voimme kasvattaa MPT:stä entistä vahvemman yhtiön”, kertoo MPT:n toimitusjohtaja Daniel Strynenius.

CapMan Buyoutin taloudellisena neuvonantajana järjestelyssä toimi Livingstone ja juridisena neuvonantajana Baker McKenzie.

CapMan Buyout -tiimissä työskentelee 12 sijoitusammattilaista Helsingissä ja Tukholmassa ja Buyoutin hallitsemat rahastot sijoittavat keskisuuriin listaamattomiin yrityksiin Pohjoismaissa. 
 
Lisätietoja: 
Tobias Karte, sijoitusjohtaja, CapMan Buyout, puh. +46 733 442 896
Daniel Styrenius, toimitusjohtaja, MPT Sweden AB, puh. +46 701 014 244

CapMan
www.capman.fi
@CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 115 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös sijoituksina omasta taseestamme. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat kiinteistösijoittamisen (Real Estate), enemmistösijoittamisen (Buyout), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), kasvusijoittamisen (Growth Equity) ja infrastruktuurisijoitukset (Infrastructure). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.