Skip to content

CapMan Buyout myy The North Alliancen Norvestorille

18/06/2018

CapMan Buyout lehdistötiedote                                                               18.6.2018 klo 16.00

CapMan Buyout myy The North Alliancen Norvestorille

CapMan Buyoutin hallinnoimat rahastot ovat sopineet myyvänsä The North Alliancen norjalaiselle pääomasijoittaja Norvestorin hallinnoimille rahastoille.

CapMan Buyoutin rahastot jatkavat menestyksekkäitä irtautumisia kohdeyhtiöistään, joista The North Alliancen (”NoA”) myynti on jo viides transaktio viimeisen kahdeksan kuukauden aikana.

Pohjoismaat kattava NoA tarjoaa integroituja suunnittelun, viestinnän ja teknologian palveluita. NoA -konserniin kuuluu johtavia viestintätoimistoja Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, jotka toimivat Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Krakovassa, Chicagossa ja Los Angelesissa. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli noin 80 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli yhteensä noin 730 henkilöä. CapManin hallinnoimat rahastot ostivat NoA:n vuonna 2014. CapManin omistusaikana yhtiö on kasvanut ja sen kannattavuus on kehittynyt myönteisesti.

”NoA on kehittynyt näiden neljän vuoden aikana yhdeksi menestyneimmäksi suunnitteluyritysten verkostoksi Pohjoismaissa ja se on saavuttanut tunnustusta globaalisti luovuudestaan ja kyvystään tuottaa innovaatioita. Strategiamme NoA:ssa CapManin omistusaikana on ollut kasvattaa yhtiöstä Pohjoismainen johtaja omalla alallaan, ja tämä tavoite on saavutettu Pohjoismaisiin pääkaupunkeihin perustettujen toimistojen ja strategisten yrityskauppojen kautta. Toimimalla laajasti oikeanlaisella toimistojen yhdistelmällä, NoA on tuonut markkinoille ainutlaatuisen tarjoaman ja hyötynyt toimistojen välisestä myynnistä, parhaista käytännöistä, keskitetyistä back office -toiminnoista sekä projektinjohtamisen toiminnoista. Samalla yhtiö on parantanut luovan työn tuotoksen laatutasoa, mistä osoituksena ovat lukuisat palkinnot Pohjoismaissa ja kansainvälisesti. Tämän kaiken mahdollisti ennen kaikkea ammattitaitoinen ja omistautunut johtoryhmä sekä heidän tukensa toimitusjohtaja Thomas Høgebølle, joka lähestyi meitä tämän vision kanssa vuonna 2013”, sanoo NoA:sta sijoituskohteena vastannut CapMan Buyoutin sijoitusjohtaja Tobias Karte.

”Olemme saavuttaneet paljon näiden neljän vuoden aikana ja NoA:n tarina on vasta alussa. CapMan on tukenut NoA:n vision toteuttamisessa erinomaisella tavalla, tuoden mukaan asiantuntijuuden ja tuen kuinka rakentaa tämän kokoista yhtiötä sekä realisoida yhteinen strateginen suunnitelmamme. Olen iloinen, että NoA:n kehitystä jatketaan uuden vahvan omistajan kanssa, joka on halukas tukemaan meitä visiomme toteuttamisessa”, kertoo NoA:n toimitusjohtaja Thomas Høgebøl. 

Kauppa on ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle.

CapMan Buyout -tiimissä työskentelee 12 sijoitusammattilaista Helsingissä ja Tukholmassa. Buyoutin hallitsemat rahastot sijoittavat keskisuuriin listaamattomiin yrityksiin Pohjoismaissa. 


Lisätietoja: 

Tobias Karte, sijoitusjohtaja, CapMan Buyout, puh. +46 733 442 896
Thomas Høgebøl, toimitusjohtaja, the North Alliance, puh. +47 950 92 000

CapMan
www.capman.fi
@CapManPE


CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on noin 120 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös sijoituksina omasta taseestamme. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat kiinteistösijoittamisen (Real Estate), enemmistösijoittamisen (Buyout), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), kasvusijoittamisen (Growth Equity) ja infrastruktuurisijoitukset (Infrastructure). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.