Skip to content

CapMan Buyout myy InfoCare Groupin Katalysatorille

05/07/2018

CapMan Buyout lehdistötiedote                                                                          5.7.2018 klo 13.30

CapMan Buyout myy InfoCare Groupin Katalysatorille

CapMan Buyoutin hallinnoimat rahastot ovat sopineet myyvänsä InfoCare Groupin norjalaiselle pääomasijoittajalle Katalysatorille.

CapMan Buyoutin rahaston irtautuminen kohdeyhtiö InfoCare Groupista (”InfoCare”) on jo kuudes transaktio viimeisen kahdeksan kuukauden aikana.

InfoCare on yksi johtavista ICT-palveluiden tuottajista Pohjoismaissa. InfoCaren palvelut koostuvat IT-koneiden ja -laitteistojen takuuhuoltotöistä, IT-henkilöstön ulkoistamispalveluista sekä varaosakuljetuspalveluista. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli noin 90 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli yhteensä 870 henkilöä.

”InfoCare on kiistaton markkinajohtaja yli 30 vuoden kokemuksellaan Pohjoismaissa. Viimeisien vuosien aikana yhtiö on uudelleenorganisoitunut merkittävästi myymällä ydinosaamiseen kuulumattomia liiketoimintoja, uudistamalla johtoryhmäänsä, käynnistämällä kulutehokkuusohjelmia ja lanseeraamalla uuden kasvustrategian. InfoCarella on merkittävää potentiaalia luoda vahvaa kasvua sen nykyisissä ja uusissa liiketoiminnoissa ammattitaitoisen henkilöstön ja tyytyväisten, huipputasoisten asiakkaiden ansiosta”, sanoo InfoCaresta sijoituskohteena vastannut CapMan Buyoutin sijoitusjohtaja Hanna Ideström.

”Olemme hyvin tyytyväisiä saadessamme Katalysatorin uudeksi enemmistöomistajaksemme. Katalysaattorin aktiivinen ja pitkän aikavälin lähestymistapa sijoittamiseen on meille tärkeä uuden strategiamme, Skyliftin, realisoimisessa. Fokusalueemme ovat Asiakaskeskeisyys, Operatiivinen erinomaisuus sekä Kasvu, ja näiden avulla nostamme InfoCaren täysin uudelle tasolle. Yhteistyö Katalysaattorin ja upeiden työntekijöidemme, tärkeimmän voimavaramme, kanssa mahdollistaa tämän toteutumisen. Haluaisin lopuksi kiittää CapMania vankkumattomasta tuesta sen omistuksen aikana”, kertoo InfoCaren toimitusjohtaja Kjell Magne Leirgulen. 

”InfoCare on saavuttanut ainutlaatuisen aseman IT-palveluiden tarjoajana Pohjoismaissa, ja lisäksi olemme erittäin vaikuttuneita yhtiön johtoryhmän tasosta. Katalysator pyrkii aktiivisena omistajana tukemaan johtoryhmää ja liiketoiminnan kehitystä vahvan asiakasfokuksen, parhaiden käytänteiden ja uusien kasvutavoitteiden avulla. Näemme merkittävää potentiaalia yhtiön tulevaisuuden kasvun jatkumiseen Pohjoismaissa ja odotamme innolla pääsevämme työskentelemään InfoCaren työntekijöiden kanssa tulevina vuosina”, sanoo Katalysatorin toimitusjohtaja Jon Håkon Pran.

Katalysator on perheomisteinen sijoitusyhtiö, jonka kohdesijoituksia ovat keskisuuret yhtiöt Skandinaviassa. Katalysatorilla on tällä hetkellä kuusi portfolioyhtiötä ja tiimissä työskentelee yhteensä viisi sijoitusammattilaista.

Kauppa on ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle. CapMan Buyoutin neuvonantajana järjestelyssä toimi Bridgehead.

CapMan Buyout -tiimissä työskentelee 12 sijoitusammattilaista Helsingissä ja Tukholmassa. Buyoutin hallitsemat rahastot sijoittavat keskisuuriin listaamattomiin yrityksiin Pohjoismaissa. 

Lisätietoja: 
Hanna Ideström, sijoitusjohtaja, CapMan Buyout, puh. +46 705 861 348
Kjell Magne Leirgulen, toimitusjohtaja, InfoCare Group, puh. +47 97 72 31 21
Jon Håkon Pran, toimitusjohtaja, Katalysator, puh. +47 91 33 93 42


CapMan
www.capman.fi
@CapManPE

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on noin 120 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,8 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös sijoituksina omasta taseestamme. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat kiinteistösijoittamisen (Real Estate), enemmistösijoittamisen (Buyout), sijoitukset Venäjälle (Russia), velkasijoitukset (Credit), kasvusijoittamisen (Growth Equity) ja infrastruktuurisijoitukset (Infrastructure). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut.