Skip to content

CapMan Growth -rahaston Digital Workforcelle 3 miljoonan euron rahoitus kognitiivisiin ratkaisuihin ja kansainvälistymiseen

14/09/2018

14.9.2018

CapMan Growth -rahaston Digital Workforcelle 3 miljoonan euron rahoitus kognitiivisiin ratkaisuihin ja kansainvälistymiseen

Pohjoismaiden nopeiten kasvava, 175 henkilöä työllistävä älykkääseen ohjelmistorobotiikkaan erikoistunut Digital Workforce on kerännyt 3 miljoonan euron rahoituksen nykyisiltä sijoittajilta. Sijoituksen avulla yhtiö jatkaa Digital Worker pilvipalvelunsa kehittämistä tuoden myös kognitiiviset teknologiat helposti asiakkaiden saataville sekä laajentuu uusille markkina-alueille.

Digital Workforce on uudistanut liiketoimintaprosesseja ohjelmistorobotiikkaan perustuvien digityöntekijöiden avulla perustamisestaan lähtien. Yhtiö on automatisoinut yli 800 prosessia ja osoittanut, että tietotyön prosessien automatisoinnilla on valtava investoinnin tuottoprosentti suurissa organisaatioissa läpi eri toimialojen. Koneoppimisen ja muiden keinoälyteknologioiden avulla organisaatiot voivat automatisoida yhä monimutkaisempia tehtäviä ja hyödyntää lähteenä myös strukturoimatonta dataa, kuten puhetta, kuvia, tekstiä ja sensoridataa. 

”Kognitiivisilla teknologioilla tulee olemaan järisyttävä vaikutus liiketoimintaprosesseihin niin tehokkuuden kuin kokonaan uuden luomisen näkökulmasta. Tavoitteenamme on laajentaa joustavaa ja kustannustehokasta pilvipalveluamme kattamaan myös valitut kognitiiviset teknologiat. Käyttämällä helposti saatavilla olevia älykkäitä ja oppivia digityöntekijöitä asiakkaamme pääsevät nopeasti hyötymään näistä uusista mullistavista teknologioista ohjelmistorobotiikan lisäksi”, kertoo Heikki Länsisyrjä, yksi Digital Workforcen perustajista.

”Digital Workforcen kehitys ja kasvu pohjoismaiden johtavaksi älykkään ohjelmistorobotiikan palvelutarjoajaksi on ollut hämmästyttävän nopeaa. Yhtiö on malliesimerkki hyvin johdetusta kasvuyhtiöstä, jossa tavoitteet on asetettu päivästä yksi riittävän korkealle. Yhtiöllä on jo nyt  Pohjois-Euroopan eniten älykkään ohjelmistorobotiikan sertifioituja asiantuntijoita, jotka pystyvät toimimaan vaativissa kansainvälisissä tehtävissä. Markkina kasvaa nopeasti ja tiimin käytännöllinen lähestyminen kognitiivisiin teknologioihin tuotetaan tavalla, joka synnyttää nopeasti lisäarvoa”, kertoo CapMan Growthin managing partner Juha Mikkola.

Digital Workforce toimii tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa. Sijoituksen avulla yhtiö tutkii kasvumahdollisuuksia myös uusilla markkina-alueilla.

Sijoituskierroksen sijoittajat ovat CapManin Growth -rahasto sekä siemenvaiheesta lähtien mukana olleet Lifeline Ventures ja Leena Niemistö.

 

Lisätietoja:
Juha Mikkola, managing partner, CapMan Growth, puh 050 590 0522, juha.mikkola@capman.com

 

CapMan Growth on kumppani eri kokoisille kasvuhakuisille yrityksille, jotka kaipaavat tuekseen niin pääomaa kuin osaamista kasvun toteuttamisessa ja yritysjärjestelyissä. CapMan Growth tekee vähemmistösijoituksia sekä listaamattomiin että listattuihin yhtiöihin, jotka toimivat riittävän suurilla markkinoilla ja joilla on mahdollisuus hyödyntää palvelu- ja ratkaisuinnovaatioitaan kotimarkkinoillaan tai myös kansainvälisesti. Sijoituskriteereitä ovat lisäksi ammattitaitoinen ja sitoutunut johto, todistettu liiketoimintasuunnitelma, kasvava liikevaihto, merkittävä markkinapotentiaali sekä uniikki kilpailuetu. CapMan Growth -rahaston tavoitteena on tarjota kohdeyhtiön kasvumahdollisuuksien ja omistusrakenteen kannalta optimaalisia sekä joustavia ratkaisuja ja yhtiötä edelleen kehittämällä saavuttaa merkittävää arvonnousua pitkäjänteisellä omistamisella. Viimeisimpiä sijoituksiamme ovat Arctic Security Oy ja RealMachinery Oy.