Skip to content

CapMan Infra sijoittaa tuulipuistoon Ruotsissa

16/01/2019

CapMan Infra on toteuttanut toisen sijoituksensa, joka tehtiin Korean suurimpiin rahoituslaitoksiin kuuluvien NH Investment & Securities Co., Ltd:n (“NHIS”) ja NH-Amundi Asset Management Co., Ltd:n (“NH-Amundi”) nimissä. Mandaattipohjainen sijoitus tehtiin Norlannissa Överturingenissa sijaitsevaan suureen tuulivoimapuistoon. Mandaatti on osoitus CapManin valmiuksista palvella suuria kansainvälisiä sijoittajia ja CapMan Infran kyvystä löytää ja hyödyntää laadukkaita infrastruktuurikohteita Pohjoismaissa.

Toimeksiannon perusteella CapMan Infra auttoi NHIS:ia ja NH-Amundia hankkimaan 50 prosentin osuuden rakenteilla olevasta tuulivoimapuistosta. Valmistuttuaan tuulivoimapuiston kapasiteetti on 235 MW, ja se pystyy tuottamaan ympäristöystävällistä sähköä vuosittain jopa 265 000 asunnolle tai vastaavasti 40 000 omakotitalolle. Tuulivoimapuiston rakentaminen on jo käynnissä, ja sen uskotaan olevan toiminnassa vuoden 2019 loppuun mennessä. CapMan Infra hallinnoi sijoitusta, joka tuottaa CapManille pitkäaikaisia hallinnointipalkkioita sijoitusjakson aikana.

”CapMan Infra on tyytyväinen saatuaan NHIS:in ja NH-Amundin kumppaneikseen, ja pystyessään näin osallistumaan yhden Ruotsin suurimman onshore- tuulipuiston rakentamiseen. Tämä kauppa todistaa kykymme löytää laadukkaita pohjoismaisia infrastruktuuriprojekteja ja sijoittaa niihin”, sanoo Harri Halonen, CapMan Infran partneri.

”Tässä toimeksiannossa pääsemme osoittamaan kykymme tarjota lisäarvopalveluja suurille institutionaalisille sijoittajille, jotka pyrkivät kasvattamaan pohjoismaisten pääomasijoitusten osuuksia salkuissaan. Strategiaamme kuuluu kansainvälisen asiakaskantamme laajentaminen, ja yhteistyömme NHIS:in ja NH-Amundin kanssa on mainio esimerkki onnistuneesta toteutumisesta”, toteaa CapManin toimitusjohtaja Joakim Frimodig.

CapMan Infran sijoittaa pääosin energian, liikenteen ja telekommunikaation infrastruktuuriyhtiöihin, ja sijoitusten markkina- tai sopimusriski on vähäinen. CapMan Infra perusti lokakuussa 2018 ensimmäisen keskisuuriin kohteisiin sijoittavan pohjoismaisen infrastruktuurirahaston. Tuulivoimapuistoon nyt mandaatin nojalla tehty sijoitus toteutettiin rahaston ulkopuolella. Pohjoismainen tiimi toimii Helsingistä ja Tukholmasta käsin, ja sillä on yhteensä 60 vuoden kokemus infrastruktuurisijoittamisesta.

Scala Fund Advisory konsultoi CapMan Infraa varainhankinnassa ja Newsec toimi taloudellisena neuvonantajana kaupassa.

Lisätietoja aiheesta:
Harri Halonen, partneri, CapMan Infra, puh. +46 768 710 062
Joakim Frimodig, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, puh. 050 529 0665

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 120 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 3 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös sijoituksina omasta taseestamme. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat enemmistösijoittamisen (Buyout), kasvusijoittamisen (Growth), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), infrastruktuurisijoitukset (Infra), velkasijoitukset (Credit) ja sijoitukset Venäjälle (Russia). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut. www.capman.com/fi