Skip to content

CapMan Buyoutin kohdeyhtiö Kämp Collection Hotels vaihtaa omistajaa

14/08/2019

CapMan Buyout lehdistötiedote
14.8.2019 klo 10.30

CapMan Buyoutin kohdeyhtiö Kämp Collection Hotels vaihtaa omistajaa –
“Laadukkaan toiminnan kehitystyö jatkuu”

Suomen tunnetuin luksushotellikonserni Kämp Collection Hotels vaihtaa omistajaa. Uusi omistaja on Pohjoismaiden johtaviin hotelliketjuihin kuuluva Nordic Choice Hospitality Group, joka tunnetaan Suomessa mm. Clarion-hotelleistaan sekä Pohjoismaissa yksilöllisistä hotelleistaan yhtiön Nordic Hotels & Resorts -portfoliossa. Kämp Collection Hotelsin kuuluisin hotelli on Helsingin vuonna 1887 perustettu legendaarinen Hotelli Kämp. Kämp Collection Hotelsin enemmistön ovat aiemmin omistaneet CapManin hallinnoimat rahastot.

Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja Laura Tarkka on ylpeä siitä asemasta, jonka Kämp Collection Hotels on saavuttanut Suomen hotellimarkkinassa.

“Vuosi 2018 oli neljäs peräkkäinen kasvun vuosi Kämp Collection Hotelsille ja vuonna 2019 kasvu on jatkunut entistä vahvempana. Työntekijämme ovat menestyksemme ytimessä ja heidän ansiostaan meillä on paljon uskollisia kotimaisia ja kansainvälisiä hotellivieraita. Pääkaupunkiseudun hotellimarkkinan arvo on kasvanut 9 prosenttiyksikköä tammi-kesäkuussa 2019 ja matkailun tunnuslukujen valossa Kämp Collection Hotels on johtanut Helsingin matkailumarkkinan kasvua. Kuluneena vuonna osuutemme markkinan arvon noususta on yli neljännes”, sanoo Tarkka.

Yrityskaupassa kaikki Kämp Collection Hotelsin työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä. Kauppa vaatii vahvistuakseen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

“Asiakkaat ja työntekijät ovat toimintamme keskiössä”

Uusi omistaja, Nordic Choice Hospitality Group, on valittu kolmena vuonna peräkkäin Pohjoismaiden parhaaksi hotelliketjuksi, ja jo yhdeksänä vuotena peräkkäin Norjan parhaaksi hotelliketjuksi*. Nordic Choice Hospitality Group -ketjuun kuuluu 195 hotellia kuudessa eri maassa: Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Baltian maissa. Hotelliketju työllistää 16 500 henkilöä, ja sen vuosittainen liikevaihto on noin miljardi euroa. Nordic Choice Hospitality Group -ketjulla on yli 1,3 miljoonaa aktiivista kanta-asiakasta.

”Suomi ja Helsinki ovat matkailukohteina erittäin potentiaalisia ja markkina kasvaa tasaisesti. Pohjoismaisena vahvan kasvupotentiaalin omaavana hotellitoimijana Nordic Choice Hospitality Group on Kämp Collection Hotelsille erinomainen omistaja. Arvomme ovat hyvin yhteneväiset, ja arjessamme työntekijät sekä asiakkaamme ovat toimintamme keskiössä. Haluamme varmistaa, että hotellien laadukkaan toiminnan kehitystyö jatkuu ja asiakaskokemuksen korkea taso jatkaa nousemistaan yhä korkeammalle”, kertoo Nordic Choicen perustaja ja omistaja Petter A. Stordalen.

“Sijoituksemme myötä meillä on ollut suuri ilo työskennellä Kämp Collection Hotelsin tiimin kanssa ja olemme erittäin ylpeitä heidän saavutuksistaan. Vuoden 2014 jälkeen yrityksen liikevaihto on lähes kolminkertaistunut ja olemme lisänneet portfolioon useita nimekkäitä hotelleja”, sanoo Pia Kåll, CapMan Buyoutin Managing Partner.

“Meillä on ilo toivottaa Petter A. Stordalen ja Nordic Choice Hospitality Group tervetulleeksi Kämp Collection Hotelsin uudeksi omistajaksi”, sanoo Ari Tolppanen, Kämp Collection Hotelsin pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja. “Luovutamme tyytyväisinä Kämp Collection Hotelsin tulevaisuuden kasvun ja kehityksen hänen käsiinsä. Tutustuttuamme Petteriin ja hänen tiimiinsä prosessin aikana, en osaa kuvitella parempaa omistajaa pitämään huolta muun muassa Hotelli Kämpin ainutlaatuisesta kulttuuriperinnöstä.”

Nordic Choice Hospitality Group -ketjun hotelleja ovat Suomessakin vuonna 2016 toimintansa aloittaneet Clarion-hotellit, Quality-hotellit, urbaanit Comfort-hotellit sekä yli 20 muuta itsenäistä hotellia, joista tunnetuimpia ovat Oslon The Thief, Tukholman At Six ja Kööpenhaminan Skt Petri.

Kämp Collection Hotelsin valikoimaan kuuluu Helsingin maineikkaimpia hotelleja ja ravintoloita. Hotelleja on yhteensä 10, huoneita 1 406 ja 17 ravintolaa, baaria ja loungea sekä kaksi spata. Hotellikonsernin 11. hotelli on Espoon Keilaniemenrantaan vuonna 2023 valmistuva konferenssi -ja tornihotelli. Kämp Collection Hotelsin hotellit ovat: Hotel Kämp, Hotel St. George, Hotel Haven, Hotel Lilla Roberts, Klaus K Hotel, Hotel Fabian ja neljä GLO-hotellia. Kämp Collection Hotelsin omistavat CapManin hallinnoimat rahastot, Berling Capital Oy, Rake Oy ja Kämp Collection Hotelsin toimiva johto. CapManin omistuksen aikana vuodesta 2014 alkaen Kämp Collection Hotelsin liikevaihto on lähes kolminkertaistunut yli 90 miljoonaan euroon. Konserni työllistää tällä hetkellä yli 600 henkilöä.

Kauppa on vuonna 2013 perustetun CapMan Buyout X -rahaston viides irtautuminen. Rahasto on kokonaisuudessaan kehittynyt hyvin. CapMan Buyout on Pohjoismaiden suurin keskisuuriin listaamattomiin yrityksiin erikoistunut sijoitustiimi. Tiimiin kuuluu 11 sijoitusammattilaista Suomessa ja Ruotsissa ja sillä on 30 vuoden kokemus pääomasijoitusalalta. Tiimi on toteuttanut yhteensä yli 80 sijoitusta ja yli 70 irtautumista vuodesta 1989 lähtien ja se etsii parhaillaan aktiivisesti uusia sijoituskohteita yhdenteentoista rahastoonsa, johon kerättiin 160 milj. euroa kesäkuussa 2019 toteutuneella ensimmäisellä varainhankintakierroksella.

* https://www.nordicchoicehotels.com/blog/smart-stuff/best-hotel-chain-nordics/

Lisätiedot:

Tomi Alén
Sijoitusjohtaja, CapMan Buyout
Puh. 050 412 1947

Laura Tarkka
Toimitusjohtaja, Kämp Collection Hotels
Puh. 040 505 2193

Bettina Flatland
Viestintäjohtaja, Nordic Choice Hospitality Group
Puh. +47 975 98 000 / +47 22 40 13 00

Lisätietoa CapManista
CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija ja joka hallinnoi yli kolmen miljardin euron pääomia. CapMan toimii laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueet kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaan kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. Lisätietoja osoitteesta www.capman.com/fi