Skip to content

CapMan Buyout on myynyt omistamansa Harvia Oyj:n osakkeet

19/11/2019

CapMan Buyout lehdistötiedote 19.11.2019 klo 18.00

CapMan Buyout on myynyt omistamansa Harvia Oyj:n osakkeet

CapMan Buyout X Fund A L.P ja CapMan Buyout X Fund B Ky (yhdessä “CapManin hallinnoimat rahastot”) ovat myyneet kaikki omistamansa Harvia Oyj:n (”Harvia”) osakkeet Onvest Oy:lle. CapManin hallinnoimat rahastot myivät yhteensä 2 305 679 Harvian osaketta, joka vastaa noin 12,3 prosenttia Harvian kaikista osakkeista ja äänistä. Osakemyynnissä osakkeiden osakekohtainen myyntihinta oli 9,25 euroa ja bruttomyyntitulot noin 21,3 miljoonaa euroa.

CapManin hallinnoimat rahastot omistivat enemmistön Harviasta ennen yrityksen listautumista maaliskuussa 2018, ja jatkoivat Harvian merkittävinä sijoittajina sen jälkeen.

”Harvia on ollut CapManille hieno sijoitus ja olemme ylpeitä Harvian erinomaisesta pörssimenestyksestä. Tulimme Harvian omistajaksi vuonna 2014, minkä jälkeen Harvia on johdon ja meidän yhdessä kehittämää kasvustrategiaansa toteuttamalla vahvistanut asemaansa yhtenä johtavista sauna ja spa -alan toimijoista maailmassa. Harvialla on edellytykset jatkaa menestyksekästä toimintaansa myös tulevaisuudessa, mutta ei ole rahastojemme strategian mukaista omistaa listatun yrityksen osakkeita, joten nyt oli aika luopua omistuksestamme kokonaan. Uskomme, että Harvia saa Onvest Oy:sta vahvan pitkäaikaisen ankkurisijoittajan”, sanoo CapMan Buyoutin Managing Partner Pia Kåll.

”Harvia on vakaa ja erittäin kannattava yhtiö, jonka vahvat suomalaiset juuret ja hieno brändi sopivat Onvestin arvomaailmaan ja sijoitusstrategiaan erityisen hyvin. Harvia on onnistunut kasvustrategiassaan ja pidämme yhtiön suuntaa oikeana. Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme osallistumaan Harvian kehitykseen”, iloitsee Onvestin toimitusjohtaja Kalle Kekkonen.

Lisätietoja:
Pia Kåll, Managing Partner, CapMan Buyout, +358 207 207 555

Lisätietoa CapManista
CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija ja joka hallinnoi yli kolmen miljardin euron pääomia. CapMan toimii laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueet kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaan kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. Lisätietoja osoitteesta www.capman.com/fi