Skip to content

Loviisan kaukolämpöliiketoiminta on nyt Loviisan Lämpö

04/09/2020

Kauppa, jossa CapMan Nordic Infrastructure I -rahasto hankki 100 prosenttia Loviisan kaukolämpöliiketoiminnasta Porvoon Energialta toteutui 31 elokuuta 2020. Kaupan toteutumisen myötä Loviisan kaukolämpöliiketoiminta sai nimekseen Loviisan Lämpö.

Porvoon Energia jatkaa Loviisan Lämmön asiakaspalvelun ja laitospalveluiden tuottamista siirtymäajan, jonka jälkeen Loviisan Lämpö tulee toimimaan itsenäisenä yhtiönä.

Loviisan Lämpö tuottaa ja jakelee lämpöä Loviisan kaupungissa sijaitseville kotitalouksille, yrityksille ja julkisille toimijoille. Verkkoon on tällä hetkellä kytketty noin 300 kiinteistöä ja asiakaskunta on kasvanut tasaisesti. Lämmöntuotanto käyttää polttoaineena sataprosenttisesti uusiutuvaa biomassaa. Kaksi päätuotantolaitosta, kolme varakattilaa sekä yhteensä 38 kilometrin jakeluverkosto takaavat luotettavan ja kattavan kaukolämmön jakelun ja luovat hyvät edellytykset kaukolämpöverkon laajentamiselle. Viime vuonna Loviisan Lämpö tuotti 53 GWh lämpöenergiaa.

Energiaa biomassasta

Loviisan Lämmön uusiutuva biomassa on paikallista ja hankitaan lähialueilta. Biomassa eli hake on ekologinen polttoaine, jonka tuotannossa ei kaadeta uusia puita tai tuhota metsiä vaan se sisältää metsän osia jotka eivät kelpaa muuhun jatkojalostukseen. Kun hake on tuotu biolämpökeskukseen ja poltettu, siitä syntyvä tuhka palautuu metsään lannoitteen muodossa. Suljettu kierto takaa sen, että kaukolämpöverkkoon kuuluvat rakennukset Loviisassa lämpenevät erittäin luontoystävällisesti.