Skip to content

CapMan vahvistaa vastuullisen sijoittamisen osaamistaan ESG-johtajan nimityksen myötä

16/09/2021

CapMan lehdistötiedote
16.9.2021 klo 9.00

CapMan vahvistaa vastuullisen sijoittamisen osaamistaan ESG-johtajan nimityksen myötä

CapMan ottaa seuraavan askeleen kestävyysstrategiassaan nimittämällä Anna Olssonin ESG-johtajaksi. Kyseessä on uusi positio CapManilla.

Olsson tulee CapManille vastuullisuuskonsultointiin keskittyvästä ISS ESG -yhtiöstä, jossa hän on toiminut vuodesta 2015 saakka, viimeisimpänä vastuussa ESG-asioihin erikoistuneesta tiimistä Alankomaissa, Pohjoismaissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Irlannissa. Ennen sitä hän toimi vastuullisuusanalyytikkona ja projektijohtajana konsultointiyhtiöissä sekä yhdistyksissä. Hän toimii CapManin Tukholman toimipisteessä ja tulee raportoimaan operatiiviselle johtajalle Heidi Sulinille.

Olsson keskittyy tehtävässään konsernin liiketoiminnan kestävään kehitykseen sekä vastuullisen sijoittamisen viitekehyksen implementointiin yhteistyössä CapManin sijoitustiimien sekä muiden konsernifunktioiden kanssa.

”Aktiivinen arvonluonti on toimintamme keskiössä, joten lisäfokus sekä merkittävämmät resurssit kestävämmän arvonluonnin mahdollistamiseksi on meille luonnollinen seuraava askel tällä tiellä. Viime vuosina olemme nostaneet tavoitetasoamme kestävyystekijöiden integroimiseksi osana päätöksentekoprosessejamme. Vielä on paljon työtä tehtävänä siinä, miten voimme luoda arvoa sijoittajillemme ja samalla päästä keskeisiin kestävyystavoitteisiin. Toivotan Annan lämpimästi tervetulleeksi CapManille!” sanoo CapManin toimitusjohtaja Joakim Frimodig.

Kestävyystekijät keskiössä

CapMan on kehittänyt vastuullisen sijoittamisen kokonaisuutta aktiivisesti siitä lähtien kun konserni allekirjoitti YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet vuonna 2012. Kaikki CapManin hallinnoimat rahastot sisällyttävät kestävyystekijöitä osana sijoitusprosessia potentiaalisten kohteiden kartoituksen, sijoitusta edeltävän due diligence -prosessin, aktiivisen omistajuuden ja hallitun irtautumisprosessin kautta. Kaikki vuoden 2013 jälkeen perustetut pääoma- ja infrastruktuurirahastot raportoivat valittuja ESG-mittareita ja vaikuttavuuttaan rahastosijoittajille sekä julkisesti. Olssonin nimitys mahdollistaa aiheeseen syventymisen sekä resurssit, joiden avulla CapMan voi jatkossakin kehittää vastuullisen sijoittamisen käytäntöjä.

Lisätietoja:

Joakim Frimodig, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, puh. 050 529 0665

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli neljän miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varallisuuden hallinnoinnin, sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi.