Skip to content

CapMan Buyout sijoittaa nopeasti kasvavaan kyberturvallisuus- ja IT-palveluiden tuottajaan Netoxiin

08/07/2022

CapMan Buyout lehdistötiedote
8 heinäkuuta 2022 klo. 10:00

CapMan Buyout sijoittaa nopeasti kasvavaan kyberturvallisuus- ja IT-palveluiden tuottajaan Netoxiin

CapMan Buyout sijoittaa nopeasti kasvavaan kyberturvallisuus- ja IT-palveluiden tuottajaan Netoxiin. Yhtiön ainutlaatuinen tarjoama ja liiketoimintamalli vastaavat erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten sekä julkisen sektorin toimijoiden tarpeisiin. Viime vuosina yhtiö on kasvanut nopeasti, onnistunut rekrytoimaan useita alan huipputekijöitä ja luomaan voittavan yrityskulttuurin. Transaktiossa CapMan Buyout ostaa enemmistön yhtiön osakekannasta, Netoxin perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Luhtaniemi, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Niko Candelin ja joukko avainhenkilöitä jatkavat yhtiön merkittävinä vähemmistöosakkaina.

Yhtiön toimitusjohtaja Mikko Luhtaniemi perusti Netoxin vuonna 2004, ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja Netoxin johtava tietoturva-arkkitehti Niko Candelin liittyi joukkoon pian tämän jälkeen. Yhtiön ydinliiketoiminta koostuu kyberturvallisuus-, pilvi-, palvelin- ja verkkopalveluista, joissa yli 80 % sen liikevaihdosta on toistuvaa. Yhtiön ainutlaatuinen markkina-asema perustuu laajaan IT-palveluiden ja kyberturvapalveluiden yhdistelmään, joka vastaa erityisesti keskitettyä palveluntarjoajaa suosivien pienten ja keskisuurten yritysten sekä julkisen sektorin toimijoiden tarpeisiin. Tällä hetkellä yhtiö palvelee yli 100 asiakasta, joista monet ovat tunnettuja nopeasti kasvavia kansainvälistyviä suomalaisia yhtiöitä ja yhteiskunnallisesti merkittäviä julkisen sektorin toimijoita.

Netox toimii markkinalla, jonka kasvua kiihdyttää erityisesti kyberturvallisuuspalveluiden kysyntä. Yhtiö on kasvanut markkinaa nopeammin ja vuodesta 2019 lähtien 80 % vuosivauhtia. Samalla yhtiö on onnistunut houkuttelemaan kovan luokan asiantuntijoita ja johtohenkilöitä kasvattaen tiimiään 74 työntekijästä 129 työntekijään vuodesta 2020 vuoteen 2022. Netoxin markkinaosuus on vielä suhteellisen pieni, ja se on otollisessa asemassa jatkaakseen kiihtyvää kasvuaan.

“Olemme hyvin innoissamme siitä, että saamme CapManin kumppaniksemme yhtiön seuraavalle taipaleelle. Viime vuosina olemme kasvaneet nopeasti, mutta koemme samalla tämän olevan vasta alkua. Jatkaessamme laajentumistamme keskiössä tulee olemaan toimintatapojemme ja liiketoimintamallimme jatkuva kehittäminen asiakkaidemme tarpeisiin, jotta varmistamme, että olemme heille aina luotetuin kumppani IT- ja kyberturvallisuuspalveluissa. Yhdessä CapManin kanssa voimme kehittää yhtiötä vastuullisesti pitkällä aikavälillä,” sanoo Netoxin toimitusjohtaja Mikko Luhtaniemi.

“Olemme erittäin vaikuttuneita Netoxin tiimistä, heidän vahvasta asiantuntemuksestaan ja hienosta kasvutarinasta. Perustajatiimi ja johto ovat tehneet erinomaista työtä kehittäessään yhtiötä tähän päivään. Ensitapaamisesta lähtien tunsimme, että meillä on yhteinen näkemys Netoxin tulevaisuudesta ja siitä, mitä menestyminen jatkossa vaatii. Olemme innoissamme siitä, että saamme mahdollisuuden toimia Netoxin kumppanina ja yhdessä vahvistaa yhtiön toimintatapoja tulevaisuuden kasvun mahdollistamiseksi.  Yhtiö sopii erinomaisesti CapMan Buyoutin sijoitusstrategiaan markkinajohtajana, jolla on voittava yrityskulttuuri, CapMan Buyoutin vetäjä ja osakas Pia Kåll.

Transaktiossa CapMan hankkii enemmistön yhtiöstä. Mikko Luhtaniemi, Niko Candelin ja joukko avaintyöntekijöitä jatkavat Netoxin merkittävinä vähemmistöosakkaina. Bocapin kasvurahasto (Bocap SME Achievers Fund II Ky) myy kaikki omistamansa yhtiön osakkeet.

CapMan Buyoutin tiimi koostuu Tukholmassa ja Helsingissä työskentelevistä sijoitusammattilaisista. CapMan Buyoutin rahastot sijoittavat keskisuuriin listaamattomiin pohjoismaisiin yhtiöihin. Sijoitus Netoxiin on CapMan Buyout XI -rahaston kuudes. Kaupan odotetaan toteutuvan heinäkuussa 2022.

Lisätietoja:

Pia Kåll, managing partner, CapMan Buyout, +358 40 766 4446

Mikko Luhtaniemi, toimitusjohtaja, Netox Oy, +358 40 509 6530

CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 4,7 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme sitoutuneita asettamaan tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi

Netoxista

Oulussa vuonna 2004 perustettu Netox Oy tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kyberturvallisuutta ja IT-palveluita yhdistämällä kansainvälisen tutkimuksen huippuosaamisen, johtavat teknologiaratkaisut, palkitun asiakastukitiimin sekä alan parhaat käytännöt vahvasti kyberturvallisuuteen keskittyen. Netoxilla on valtakunnallisesti toimipisteet kolmella eri paikkakunnalla: Oulussa, Tampereella ja Helsingissä. Yhtiö toimii sekä julkisen sektorin, että yksityisen sektorin toimijoiden luotettuna kumppanina. Netoxin visio on olla Asiakkaan luotettavin ja arvostetuin kumppani, jonka tehtävänä on mahdollistaa ja turvata Asiakkaan liiketoiminnan jatkuvuus auttaen saavuttamaan ja ylläpitämään teknistä ja operatiivista etua nopeasti digitalisoituvassa maailmassa. Netox on sitoutunut kestävään kehitykseen arvoillaan, jotka ohjaavat kaikkea Netoxin toimintaa, pitäen sisällään kestävän kehityksen, luotettavuuden ja asiantuntemuksen.

Netox omaa myös tärkeimmät kansainväliset sertifikaatit, joiden säännölliset ja riippumattomat auditoinnit varmistavat Netoxin toiminnan pysyvän niiden mukaisena:

  • ISO 9001 -laadunhallintasertifikaatti
  • ISO 27001 -tietoturvallisuuden hallintajärjestelmien sertifikaatti
  • ISO 20000-1 -palvelunhallintajärjestelmien sertifikaatti
  • ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän sertifikaatti

Lue lisää: https://netox.fi