Skip to content

CapMan Real Estate toteuttaa ensimmäisen EU-taksonomian mukaisen uudisrakennushankeensa rakentaen kaksi asuinkerrostaloa Hartelan kanssa Turun Pukkilaan

26/09/2022

CapMan Real Estate lehdistötiedote
26 syyskuuta 2022 klo. 12.00

CapMan Real Estate toteuttaa ensimmäisen EU-taksonomian mukaisen uudisrakennushankeensa rakentaen kaksi asuinkerrostaloa Hartelan kanssa Turun Pukkilaan

CapMan Nordic Real Estate III -rahasto sijoittaa kestävään asumiseen ja toteuttaa Turun Pukkilaan kaksi LEED Gold -tason sertifioitua A-energialuokan asuinkerrostaloa yhdessä Hartelan kanssa. Kyseessä on CapMan Real Estaten ensimmäisen uudisrakennushanke, jossa rakentaminen toteutetaan EU-taksonomian mukaisesti.

Turun Pukkilan alueelle rakennettava kahden asuinkerrostalon Asunto Oy Turun Hygge tarjoaa asukkailleen kestävän kehityksen mukaista vuokra-asumista. Rakennustyöt käynnistyvät syyskuussa 2022 ja ensimmäinen taloista valmistuu tammikuussa 2024. Kohteeseen toteutetaan 127 asuntoa ja kohteen huoneistojakauma on monipuolinen yksiöistä kolmioihin.

Kohteen energianlähteinä toimivat sekä maalämpö- että aurinkopaneelijärjestelmät. Asunnoissa on lisäksi energiatehokkaat ilmanvaihtokoneet ja vesikalusteet. Tämä tarkoittaa sitä, että asumisen ympäristövaikutukset on minimoitu, lämmitykseen ei hukata ylimääräistä energiaa ja asumisen hiilijalanjälki on pieni asumisen koko elinkaaren aikana. Asuntojen lämmitys sekä talojen kiinteistösähkö tuotetaan kokonaan fossiilittomalla energialla.

”Olemme erittäin iloisia, että pääsemme toteuttamaan korkealuokkaista asumista Turkulaisille yhdessä Hartelan kanssa. Kyseessä on ensimmäinen uudisrakennusprojekti CapMan Real Estaten historiassa, jossa toteutetaan EU-taksonomian mukaista rakentamista. Maalämpö ja katolle asennettavat aurinkopaneelit pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä ja hillitsevät lisäksi energiakustannuksia. Kohteessa tulee myös olemaan monia asumismukavuutta edistäviä yksityiskohtia, kuten hyvät kulkuyhteydet Turun keskustaan, lähistöllä sijaitsevat virkistysalueet sekä asukkaiden yhteiskäytössä oleva auto”, kertoo CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja Sampsa Apajalahti.

”Olemme Hartelassa vahvasti panostaneet kestävään kehitykseen, jota Pukkilan alue ja tämä hanke edustaa. Olen iloinen päästessämme toteuttamaan hanketta yhdessä CapMan Real Estaten kanssa, koska meillä on samankaltaiset tavoitteet asumisen ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Pyrimme vähentämään asumisen aikaista energiankulutusta, sillä energiankulutuksella on suuri merkitys rakennuksen koko elinkaaren aikaisiin päästöihin”, kertoo suunnittelupäällikkö Veli-Matti Kankare Hartela Länsi-Suomi Oy:stä.

Pukkilan alueen tulevat asukkaat pääsevät nauttimaan erinomaisesta sijainnista Turun keskustan läheisyydessä, torille pääsee hetkessä kävellen tai pyöräillen.  Lähistöllä sijaitsee kulttuurikeskus Logomo, kauppakeskus monipuolisine palveluineen sekä idyllinen pientaloalue puisto- ja viheralueineen. Rakennettava taloyhtiö varautuu sähköauton latauspisteisiin ja kohteeseen hankitaan yhteiskäyttöauto asukkaiden käyttöön. Asukkaat voivat seurata helposti puhelimen applikaation avulla omaa vedenkulutustaan ja siten vaikuttaa suoraan omaan vesilaskuunsa.

Vuonna 2020 perustettu 564 milj. euron suuruinen CapMan Nordic Real Estate III -rahasto sijoittaa pääasiassa pohjoismaisiin kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin.

CapMan Real Estaten hallinnoima kiinteistövarallisuus on tällä hetkellä noin 4,5 miljardia euroa. Kiinteistösijoitustiimissä työskentelee yli 60 kiinteistösijoittamisen ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Lontoossa.

Lisätiedot:

Sampsa Apajalahti, sijoitusjohtaja, CapMan Real Estate, sampsa.apajalahti@capman.com, +358 40 575 2363

Hanna Kolehmainen, toimitusjohtaja, Hartela Länsi-Suomi Oy, hanna.kolehmainen@hartela.fi, puh, 040 549 4211

CapManista
CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 4,8 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme sitoutuneita asettamaan tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi

Hartelasta

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää noin 550 rakentamisen ammattilaista. Olemme rakentaneet koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942, ja tänä vuonna yrityksemme perustamisesta on tullut kuluneeksi 80 vuotta. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa.