Skip to content

CapMan Special Situations sijoittaa Niemi Palveluihin

22/09/2022

CapMan Special Situations lehdistötiedote
22 syyskuuta 2022 klo. 09:00

CapMan Special Situations sijoittaa Niemi Palveluihin

CapMan Special Situations -rahasto sijoittaa Niemi Palveluihin ja tukee yhtiön kasvua Suomen johtavana muutto- ja logistiikkapalveluiden tarjoajana.    

CapMan Special Situations -rahaston tekemän sijoituksen myötä yhtiön nykyiset osakkaat Ilpo ja Kai Niemi myyvät omistuksensa yhtiössä. Yhtiön pääomistajina jatkavat Esa ja Juha Niemi, jotka yhdessä CapManin kanssa tulevat muodostamaan yhtiölle uuden hallituksen. Niemi Palveluiden toimitusjohtajana jatkaa 1. syyskuuta aloittanut Timo Seppä.

Niemi Palvelut on Suomen johtava muutto- ja logistiikkapalveluiden tarjoaja. Liiketoiminnan keskiössä on asiakkaan odotusten ylittäminen palvelun kaikissa vaiheissa. Niemi Palvelut on vastuullisuuden edelläkävijä, sen kalusto kulkee jo nyt täysin fossiilittomasti ja se on panostanut kiertotalouteen kuten kierrätyspalveluihin niin yrityksille kuin kuluttajillekin.

“Niemi on ylivoimainen brändi Suomessa sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaiden keskuudessa. Markkinajohtajana yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet laajentaa toimintaansa edelleen. Nyt toteutettava järjestely, yhtiön hallinnon ja johdon vahvistaminen sekä rahastomme tarjoama sijoituskapasiteetti mahdollistavat yhtiön liiketoiminnan kehittämisen ja kasvun vauhdittamisen”, sanoo CapMan Special Situations -tiimin partneri Tuomas Rinne.

“CapManin nyt tekemä sijoitus ja yhtiölle antama panos tekevät Niemi Palveluista entistäkin vahvemman. Yhtiön yli neljänkymmen vuoden taival on vaatinut jatkuvaa uudistumista samalla kun olemme pitäneet kiinni meille kaikkein tärkeimmästä: yksilöllisestä asiakaspalvelusta. Nyt tehtävän järjestelyn avulla meille avautuvat erinomaiset mahdollisuudet syventää yhtiön osaamista edelleen ja jatkaa Niemi Palveluiden menestystarinaa”, sanovat Esa ja Juha Niemi.

CapManin sijoituksen täytäntöönpano edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston luvan.

Lisätietoja:

Tuomas Rinne, partneri, CapMan Special Situations, 040 311 6025

Juha Niemi, hallituksen jäsen, Niemi Palvelut, 0400 402 307

Esa Niemi, hallituksen jäsen, Niemi Palvelut, 0400 452 400

Niemi Palvelut
Niemi Palvelut Oy on vuonna 1981 perustettu muutto- ja logistiikkapalveluihin erikoistunut palveluyritys. Vuonna 2021 toteutimme valtakunnallisesti yli 120 000 toimeksiantoa ja liikevaihtomme oli n. 40 miljoonaa euroa. Työllistämme yli 1200 alan ammattilaista. Olemme alamme ykkönen jo 18:nnen kerran peräkkäin (Taloustutkimus, TEP 2021), ja 97,8 % asiakkaistamme suosittelee meitä (Niemi Palvelut 2021). Panostamme toiminnassamme vastuullisuuteen. Koko autokalustostamme operoi jo 100 % fossiilittomasti biokaasulla, uusiutuvalla dieselillä tai täyssähköllä. Tavoitteenamme on nollapäästöinen kalusto ja hiilineutraalius vuonna 2030.

www.niemi.fi

CapMan Special Situations

CapMan Special Situations sijoittaa taloudellisessa murrosvaiheessa oleviin yrityksiin ja niiden kehittämiseen. Toimintamme keskiössä ovat joustavat rahoitusratkaisut sekä rakenneuudistukset ja operatiiviset muutosprosessit.

CapMan Special Situations on osa CapMan-konsernia, joka on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Hallinnoimme yhteensä yli 4,8 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme sitoutuneita asettamaan tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. www.capman.com