Skip to content

CapMan Infran kohdeyhtiö Skarta Energy nimittää Mika Palorannan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi

08/09/2023

CapMan Infran kohdeyhtiö Skarta Energy nimittää Mika Palorannan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi

CapMan Infran kohdeyhtiö, uusiutuvan energian hankkeiden kehittäjä Skarta Energy, vahvistaa yhtiön johtoryhmää nimittämällä Mika Palorannan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi.

Mika Paloranta (TM ja OTM) siirtyy Skarta Energylle suomalaisesta energia-alan yrityksestä Auris Energiasta, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana viimeiset kahdeksan vuotta. Hän aloittaa Skarta Energylla vuoden 2024 alkupuolella. Palorannalla on vankka tausta energia-alalta sekä merkittävää näyttöä vaikuttavien kasvustrategioiden toteuttamisesta. Ennen Auris Energialla työskentelyä, Paloranta on toiminut useissa johtotehtävissä Fortumilla.

”Odotan innolla, että pääsen aloittamaan roolissani Skarta Energyn toimitusjohtajana. Tämä on rooli, jossa pystyn hyödyntämään laajaa kokemustani energia-alan yritysten kasvattamisesta ja kehittämisestä. Skarta Energy on hyvässä asemassa edistää puhdasta energiasiirtymää Pohjoismaissa, ja olen innoissani yhtiön johtamisesta tämän tavoitteen saavuttamiseksi”, sanoo Mika Paloranta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme toivottaa Mikan tervetulleeksi Skarta Energyyn. Hänen kokemuksensa ja osaamisensa aiemmista johtotehtävistä energia-alalta tukee Skarta Energyn tavoitetta kehittyä johtavaksi riippumattomaksi sähköntuottajaksi Suomen orastavalla aurinkovoimamarkkinalla”, sanoo CapMan Infran partneri ja Skarta Energyn hallituksen jäsen Harri Halonen.

Tietoja Skarta Energystä

Skarta Energy kehittää uusiutuvan energian projekteja keskittyen ensisijaisesti Suomessa sijaitseviin aurinkovoimahankkeisiin. Yhtiön strategiana on rakentaa voimalaitoksia ja toimia riippumattomana sähköntuottajana. Skarta Energyllä on ainutlaatuinen ja kokenut tiimi jolla hyvät kasvuedellytykset sekä suunnitteilla useita, eri kehitysvaiheissa olevia aurinkovoimahankkeita, joiden yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti ylittää 1,0 GW. Skarta Energy on NYAB Oyj:n ja CapMan Infran yhteisyritys, jossa CapMan Infra pääomistajana. NYAB Oyj perusti yhtiön alkujaan vuonna 2021.