Skip to content

CapMan Special Situations sijoittaa TerraWiseen

06/05/2024

CapMan Special Situations lehdistötiedote
6. Toukokuuta 2024 klo. 09:15

CapMan Special Situations sijoittaa TerraWiseen

CapMan Special Situations -rahasto sijoittaa infra-alan kokonaisvaltaiseen toimijaan TerraWiseen. Tavoitteena on edelleen vahvistaa TerraWisen asemaa viher- ja ympäristörakentamisen ja infrarakentamisen toimijana.

TerraWise on merkittävä infra-alan toimija Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla. Yhtiön toiminta perustuu kolmeen osaamisalaan: viher- ja ympäristörakentamiseen, maa- ja infrarakentamiseen sekä louhintaan. Lisäksi yhtiöllä on Tampereella toimiva kasvualustamyynti. TerraWisen tiimiin kuuluu noin 160 työhönsä sitoutunutta ammattilaista.

Nyt tehtävässä järjestelyssä yhtiön pääomistajaksi tulee CapMan Special Situations -sijoitusalueen rahasto. TerraWisen avainhenkilöt jatkavat yhtiössä merkittävinä omistajina ja toiminta tulee jatkumaan nykyisellään. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Tuomas Saarinen.

”Kuluneen puolentoista vuoden aikana olemme saaneet käännettyä TerraWisen liiketoiminnan jälleen kannattavaksi. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla olemme vahvistaneet merkittävästi tilauskantaamme, ja kannattavuutemme on edelleen parantunut huomattavasti. CapManin mukaantulon myötä saamme myös yhtiön rahoitusrakenteen kuntoon ja se on erittäin hyvä asia yhteistyökumppaneiden ja yhtiön kannalta. Tämä myös vauhdittaa meidän kannattavaa kasvua ja edelleen parantaa yhtiön kilpailukykyä”, sanoo TerraWisen toimitusjohtaja Tuomas Saarinen.

”TerraWise on vihreän kaupunkirakentamisen edelläkävijä. Yhtiössä on tehty hienoa työtä liiketoiminnan kehittämisessä ja tulemme jatkamaan tämän kehityksen vauhdittamisessa yhdessä henkilöstön kanssa”, toteaa Ari Kyöstilä CapMan Special Situations -sijoitusalueen senior investment manager.

CapManin sijoituksen täytäntöönpano edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston luvan.

Lisätietoja:

Ari Kyöstilä, senior investment manager, CapMan Special Situations, + 358 50 337 2002

Tuomas Saarinen, toimitusjohtaja, TerraWise, +358 41 431 7583

CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 5 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille mahdollistamalla muutoksia rahastojemme sijoituskohteissa. Esimerkkinä tästä olemme asettaneet tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen 1,5°C skenaarion mukaisesti ja sitoutuneet nettonollapäästöihin vuoteen 2040 mennessä. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat kiinteistö-, infrastruktuuri- ja luonnonvarasijoittamisen, sekä vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluu hankinta- ja ostotoiminnan palvelut. CapManin palveluksessa on noin 200 ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi

TerraWisesta

TerraWise on merkittävä infra-alan toimija Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla. Toimintamme perustuu kolmeen osaamisalaan: maa- ja infrarakentamiseen, louhintaan sekä viher- ja ympäristörakentamiseen. Osana liiketoimintaamme on myös Tampereella sijaitseva kasvualustamyynti. Joukkoomme kuuluu noin 160 työhönsä sitoutunutta ammattilaista.

Asiakkaitamme ovat pääasiassa kaupungit, kunnat, asunto-osakeyhtiöt ja rakennusliikkeet, mutta toteutamme vaativia hankkeita yksityisillekin tilaajille. Toimimme luotettavana asiantuntijana projektien suunnittelusta toteutukseen huomioiden vastuullisesti ympäristön sekä asiakkaat. www.terrawise.fi