Skip to content

CapMan Technology 2007 -rahaston lopulliseksi kooksi 142,3 milj. euroa – rahasto Pohjoismaiden suurimpia teknologiarahastoja

23/01/2008

CapMan lehdistötiedote 23.1.2008 kello 9.30

CapMan Technology 2007 -rahaston varainhankinta on päättynyt, ja rahaston lopulliseksi kooksi muodostui 142,3 milj. euroa. Rahasto on yksi suurimpia Pohjoismaissa koskaan kerättyjä teknologiarahastoja, ja sen sijoitusfokus on kasvuvaiheen ja myöhäisen kasvuvaiheen teknologiayrityksissä. Rahaston sijoitustoiminta on alkanut aktiivisesti, ja rahasto on sijoittanut neljään uuteen kohdeyritykseen.
 
CapMan Technology 2007 -rahaston sijoitusfokus on kasvuvaiheen ja myöhäisen kasvuvaiheen teknologiayrityksissä Pohjoismaissa. Kohdeyritysten liikevaihto ylittää tyypillisesti 2 milj. euroa ja sijoituksen koko on 3-15 milj. euroa omaa pääomaa. Rahasto on perustamisensa jälkeen sijoittanut neljään uuteen kohdeyritykseen, jotka ovat suomalainen terveydenhuollon ICT-ratkaisuja toimittava Mawell Oy, ruotsalainen biopolttolaitosten valmistaja KMW Energi AB, suomalainen IP-viestintäohjelmistoja kehittävä Movial Applications Oy sekä tanskalainen rahoitusalan ohjelmistoja kehittävä IT2 Holding ApS.
 
”Rahaston sijoitustoiminta on alkanut aktiivisesti ja kartoitamme jatkuvasti uusia sijoitusmahdollisuuksia. Sijoitusfokuksemme mukaisten laadukkaiden sijoituskohteiden määrä pohjoismaisella markkinalla on pysynyt hyvänä. Tulemme jatkossakin panostamaan lupaavien pohjoismaisten kasvuyritysten liiketoiminnan laajentamiseen ja kansainvälistymiseen aktiivisen omistajuuden keinoin,” sanoo CapManin senior partner ja teknologiatiimin vetäjä Petri Niemi.
 
CapMan Technology 2007 -rahastoon on sijoittanut 12 pohjoismaista instituutiota. CapMan Oyj:n sitoumus rahastoon on 15 milj. euroa.
                                                                                                           
”Rahaston varainhankinta onnistui hyvin haastavasta markkinatilanteesta huolimatta, joten olemme erittäin tyytyväisiä varainhankinnan tulokseen. Varainhankinnan onnistumisen taustalla vaikutti CapManin teknologiatiimin myöhäisemmän vaiheen sijoitusfokus, jonka mukaan tiimi on toiminut jo pitkään, tiimin paikallinen läsnäolo Pohjoismaissa sekä CapManin vahvat näytöt institutionaalisten sijoittajien varojen hallinnoijana,” sanoo CapManin senior partner ja Sijoittajapalvelut-tiimin vetäjä Jerome Bouix.
 
Lisätietoja:
Jerome Bouix, Sijoittajapalvelut-tiimin vetäjä, senior partner, p. 0207 207 558 tai 040 820 8541
Petri Niemi, CapMan Technology -tiimin vetäjä, senior partner, p. 0207 207 546 tai 0400 511 493
 
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,8 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on neljä sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on yli 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.