Skip to content

CapMan ostaa Esperin

30/04/2010

CapMan lehdistötiedote 30.4.2010 kello 11.30


CapMan ostaa Esperin

 
CapMan Buyout IX -rahasto ostaa Esperi Care Oy:n yhdessä yrityksen toimivan johdon kanssa. Esperi on hoiva-alan markkinajohtaja Suomessa. Sijoituksen tavoitteena on kasvattaa Esperiä voimakkaasti orgaanisesti ja yritysostojen kautta.

 

Vuonna 2001 perustettu Esperi Care Oy tarjoaa asumis-, turvapuhelin- ja kotihoitopalveluita ikääntyneille, asumispalveluita mielenterveyskuntoutujille ja kehitysvammaisille sekä sairaankuljetusta yli 150 kunnan alueella. Yrityksen liikevaihto oli 40,9 milj. euroa vuonna 2009, ja sen palveluksessa on tällä hetkellä yli 1 000 työntekijää eri puolilla Suomea.

 

”Yksityisen hoiva- ja hoitoalan konsolidoituminen on alkanut viime vuosina, ja Esperikin on kasvanut voimakkaasti yrityskauppojen myötä, sanoo CapManin senior partner Ari Tolppanen. ”CapManilla on vankkaa kokemusta pohjoismaisesta terveydenhoitoalasta, ja olemme aiemmin sijoittaneet mm. Proximaan Ruotsissa, Espiraan Norjassa ja Mehiläiseen Suomessa. Esperillä on erinomainen palvelukonsepti ja uskomme, että yrityksellä on hyvät edellytykset jatkaa voimakasta kasvua Suomessa.”

 

 ”Omistajavaihdos on luonteva osa yhtiön jatkokehitystä. CapMan haluaa jatkaa Esperin onnistunutta kasvustrategiaa ja panostaa laadun, henkilöstön ja palvelujen edelleen kehittämiseen. Haluamme vastata myös jatkossa alamme haasteisiin ja tarjota asiakkaillemme laadukkaita palveluja ja hyvää hoitoa”, sanoo Esperin toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni, joka jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja merkittävänä omistajana.

 

Kaupan toteutumisen jälkeen CapManin hallinnoimista rahastoista tulee Esperin enemmistöomistaja. Myyjinä ovat Unicuksen sijoittajaryhmä, johto ja Suomen Punainen Risti. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan kesäkuun aikana. CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja CapMan Buyout IX -rahastossa.

 

Lisätietoja:

Ari Tolppanen, senior partner, CapMan Buyout, p. 0207 207 507 tai 0500 407 343
Marja Aarnio-Isohanni, Esperi Oy:n toimitusjohtaja, puh. 0400 694 340

 

 

CapMan www.capman.com

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan toimijoita ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

 

Esperi Care Oy www.esperi.fi

Esperi tarjoaa asumis-, turvapuhelin- ja kotihoitopalveluita ikääntyneille, asumispalveluita mielenterveyskuntoutujille ja kehitysvammaisille sekä sairaankuljetusta yhteensä yli 150 kunnan alueella. Yrityksen liikevaihto oli 40,9 milj. euroa vuonna 2009 ja sen palveluksessa on tällä hetkellä yli 1 000 työntekijää eri puolilla Suomea.