Skip to content

CapMan sijoittaa venäläiseen LMZ:aan

27/04/2010

CapMan lehdistötiedote 27.4.2010 kello 18.00

CapMan sijoittaa venäläiseen LMZ:aan

CapMan Russia -rahasto on sijoittanut LMZ:aan, joka on Venäjän johtava rakennusteollisuuden käyttämien käsittelylaitteiden valmistaja. Sijoituksen tavoitteena on tukea yhtiön kasvua Venäjällä. 

LMZ toimii Chelyabinskissa Venäjällä, ja sen asiakkaita ovat rakennusvälinevuokraamot ja rakennusliikkeet. Yrityksen liikevaihto oli 4 milj. euroa vuonna 2009 ja sen palveluksessa on noin 400 henkilöä.

 

”Rakennusalalla Venäjällä on nähtävissä elpymisen merkkejä parin vuoden hiljaisen jakson jälkeen, ja teollisuuden kasvunäkymät ovat vahvat. Paikallisena toimijana LMZ:lla on erinomaiset mahdollisuudet vahvaan kasvuun ja markkina-aseman vahvistamiseen. Yhtiöllä on kattava myynti- ja palveluverkosto Venäjällä ja IVY-maissa”, sanoo CapMan Russian partneri Alberto Morandi.

 

CapMan Russia -rahasto sijoittaa keskisuuriin Venäjällä toimiviin yrityksiin. Kaupan seurauksena CapMan Russia -rahasto omistaa noin 37 prosenttia LMZ:sta. CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja CapMan Russia -rahastossa.

 

Lisätietoja:
Alberto Morandi, partneri, CapMan Russia, puh. +7 985 111 97 98

 

 

CapMan www.capman.com

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.