Skip to content

Eastway/AVAB CAC yhdistyy ruotsalaisen Starlightin kanssa

10/04/2012

CapMan lehdistötiedote 10.4.2012 klo 13:30

Eastway/AVAB CAC yhdistyy ruotsalaisen Starlightin kanssa

CapMan Buyout IX -rahaston ja johdon yhteisesti omistama audiovisuaalisten laitteiden vuokraaja ja tapahtumien toteuttaja Eastavab Group Oy on sopinut yhdistymisestä ruotsalaisen United Audio Starlight AB:n (”Starlight”) kanssa. Eastavab Group on suomalaisen Eastway Oy:n ja norjalaisen AVAB CAC:n omistusyhtiö. Yhdistyessään Eastavab ja Starlight muodostavat johtavan toimijan audiovisuaalisten laitteiden vuokrauksessa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Omistajien tavoitteena on kasvattaa yhtiöryhmän markkinaosuutta sen nykyisillä toimialueilla sekä laajentua edelleen uusille markkinoille.

Starlight on Ruotsin johtava viihdeteollisuuden vuokraus- ja kuljetusyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisia ratkaisuja kattaen tekniikan, lavarakenteet sekä logistiikkapalvelun. Yritys syntyi vuonna 2006 United Audio AB:n ja Starlight AB:n fuusion seurauksena. Eastavabin ja Starlightin yhteenlasketun liikevaihdon ennustetaan nousevan vuonna 2012 noin 75 miljoonaan euroon.

”CapManin ja Eastavabin johdon yhteisenä päämääränä on rakentaa johtava toimija pohjoismaisille audiovisuaalisten laitteiden vuokrausmarkkinoille. Yhdistyminen Ruotsin johtavan laitevuokraajan Starlightin kanssa on huomattava askel kohti tätä tavoitetta. Näemme Ruotsissa merkittävää kasvupotentiaalia sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta”, sanoo Eastavab-sijoituksesta vastaava CapManin senior partner Olli Liitola.

”Olemme innoissamme päästessämme osaksi merkittävää pohjoismaista konsernia. CapManin tukemana yhtiöryhmällä on erinomaiset edellytykset kasvaa selkeäksi markkinajohtajaksi laitevuokrauksessa Pohjoismaiden alueella”, sanoo Starlightin toimitusjohtaja Per Eriksson.

”Starlight on erinomainen lisä Eastavab-yhtiöryhmään. Yhdistymisen myötä meillä on aikaisempaa laajempi tuotevalikoima ja maantieteellinen kattavuus sekä uudenlaista osaamista. Näin ollen voimme tarjota asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme toimialan parhaat kokonaisratkaisut kattaen sekä tuotteet että palvelut. Lisäksi yhdistyminen mahdollistaa toiminnan tehostamisen ja sitä kautta merkittävät synergiaedut muun muassa laitehankinnoissa. Jakamalla parhaita käytäntöjä ja optimoimalla tarjontaamme pohjoismaisella tasolla voimme toimittaa asiakkaillemme laajemman valikoiman tuotteita ja palveluita sekä saavuttaa säästöjä alihankintakuluissa”, kertoo Eastavabin toimitusjohtaja Trond Lutdal.

Transaktio on ehdollinen tiettyjen sopimusehtojen täyttymiselle, ja sen arvioidaan toteutuvan toukokuussa 2012. Starlightin omistajista tulee järjestelyn myötä osakkaita omistusyhtiö Eastavab Groupissa.

Lisätietoja:
Olli Liitola, senior partner, CapMan Buyout, p. 0400 605 040
Per Eriksson, toimitusjohtaja, United Audio Starlight AB, p. +46 226 77323
Trond Lutdal, toimitusjohtaja, Eastavab Group Oy, p. +47 9 054 4556

CapMan www.capman.fi
CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 120 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

 

Eastway www.eastway.fi
AVAB CAC www.avab-cac.no
AVAB CAC Bergen www.acbergen.no
United Audio Starlight www.starlight.se