Skip to content

Valokuitunen valmis rakentamaan uusia valokuituverkkoja Suomessa

28/05/2021

Valokuitunen Oy, CapMan Infran ja Telian yhteisyritys, on saanut varmistettua viiden vuoden lainasopimuksen Skandinaviska Enskilda Banken:n (SEB) ja Nordic Investment Bank:n (NIB) kanssa, jolla rahoitetaan uusien valokuituyhteyksien rakentaminen Suomessa.

Valokuituverkkorahoitus tukee Valokuitusen investointeja uuteen digitaaliseen infrastruktuuriin ja palveluihin, sekä laajentaa nopean verkkoyhteyden kattavuutta suurten kasvukeskuksien asuinalueilla ja niiden ympäristössä. Suunnitelman mukaan nopea kuituverkkoyhteys rakennetaan yli 70 000 uusille asiakkaalle vuoteen 2025 mennessä.

Valokuituverkkoinvestointi tukee Suomen kansallista digitaalisen infrastruktuurin strategiaa, joka koskee nopean (vähintään 100 Mb/s) verkkoyhteyden rakentamista kaikkiin koteihin vuoteen 2025 mennessä.

”Kun otetaan huomioon tiedonsiirron määrän valtaisa kasvu, ihmisten ja yritysten tarve saada käyttöönsä nopea ja luotettava verkkoyhteys on selvä. Uuden verkkoinfrastruktuurin rakentaminen on ratkaisevan tärkeää ja keskeistä sille, että jäsenmaamme säilyttävät asemansa digitalisaation eturintamassa”, NIB:n toimitusjohtaja André Küüsvek sanoo.

”Valokuitunen jatkaa ylpeänä kattavan valokuituverkon rakentamista yhteistyössä vahvojen toimijoiden SEB:n ja NIB:n kanssa. Kulunut vuosi on osoittanut nopean ja luotettavan yhteyden tärkeyden sekä etätyön että etäopiskelun mahdollistamiseksi. Jatkamme luottavaisina Suomen kuituverkon kehitystyötä.” sanoo Juha-Pekka Weckström, hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoja:
Sauli Antila, sijoitusjohtaja, 040 658 9708, sauli.antila@capman.com

 

CapMan on johtava pohjoismainen pääomasijoitusalan asiantuntija, joka on noteerattu Nasdaq Helsingissä ja jonka pääkonttori sijaitsee Suomessa. Yhtiö on sijoittanut Valokuituseen CapMan Nordic Infrastructure I -rahaston kautta. CapMan Infra sijoittaa kestävään energia-, kuljetus- ja televiestintäinfrastruktuuriin eri puolilla Pohjoismaita.

Telia Company AB on ruotsalainen monikansallinen televiestintäyhtiö ja matkaviestinverkko-operaattori, joka toimii Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Telia Company AB:n pääkonttori on Ruotsissa, ja yhtiö on noteerattu Tukholman ja Helsingin pörsseissä.

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) on kahdeksan jäsenmaan (Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro) omistama kansainvälinen rahoituslaitos. Pankki rahoittaa yksityisiä ja julkisia investointihankkeita sekä jäsenmaissa että niiden ulkopuolella. Pankilla on johtavien luokituslaitosten Standard & Poor’sin ja Moody’sin myöntämä paras mahdollinen luottokelpoisuusluokitus AAA/aaa.

SEB on johtava pohjoismainen rahoituspalveluiden toimija, joka tarjoaa taloudellista neuvonantoa ja laajan valikoiman pankkipalveluita. Tanskassa, Suomessa, Norjassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa pankin toiminnoilla on vahva painopiste yritysten ja instituutioiden pankkipalveluissa, pohjautuen täyden palvelun tarjoamiseen yrityksille ja instituutionaalisille asiakkaille. SEB:n toiminnan kansainvälinen luonne näkyy pankin läsnäolossa noin 20 maassa ympäri maailman.