Skip to content

Valokuitunen ostaa Kokemäen kaupungin alueen valokuituverkon

05/01/2022

CapMan Infran kohdeyhtiö Valokuitunen Oy on ostanut liiketoimintakaupalla 5.1.2022 Kokemäen Teollisuuskylä Oy:ltä sen omistaman ja ylläpitämän Kokemäen kaupungin alueella sijaitsevan valokuituverkon. Verkon operatiivinen toiminta siirtyy Valokuitusen hallintaan liiketoimintakaupan vahvistuttua.

Kokemäen Teollisuuskylä Oy on rakentanut 2013 alkaen valokuituverkon Kokemäen kaupungin alueelle, jossa tällä hetkellä noin 1100 yksityis- ja yritysomisteisella kiinteistöllä on mahdollista tilata verkon palveluita.

Kattava valokuituverkko on ollut tärkeä panostus Kokemäen tietoliikenneinfrastruktuuriin, ja sen myötä kaupungin elinvoiman ylläpitämiseen, mikä palvelee sekä alueen kotitalouksia että yrittäjiä. Nyt kun verkko on rakennettu useita kaupunkilaisia palvelevaksi kokonaisuudeksi, on luonnollista, että verkon hallinta ja ylläpito siirtyvät omistajalle, jonka ydinliiketoimintaa valokuituverkot ovat. Näemme, että Valokuitusen asiakkaana kokemäkeläiset saavat jatkossa entistä monipuolisempia palveluita ja toisaalta Kokemäellä voidaan suunnata katse seuraaviin kaupungin kehitystä tukeviin hankkeisiin,” Kokemäen kaupunginjohtaja Teemu Nieminen kertoo Valokuitusen tiedotteessa.

Valokuituverkkorakentaja Valokuitunen Oy:n nykyisen verkon alueella on jo lähes 50 000 suomalaista kotitaloutta ja uusia verkkohankkeita on käynnissä jatkuvasti eri puolilla Suomea. Yhtiön liiketoimintaan kuuluu myös jo rakennettujen valokuituverkkojen hankinta.

Kokemäen Teollisuuskylä Oy on valokuituverkkoa rakentaessaan tehnyt yhteistyötä toisen osaomistajamme Telian kanssa, joten Kokemäen nykyinen valokuituverkko on rakennettu samojen erinomaisten verkonrakennusperiaatteiden mukaisesti, kuin millä me rakennamme verkkojamme. Meillä on Satakunnassa, jo aikaisemmin rakennettuja verkkoja ja Kokemäeltä ostettavan verkon myötä läsnäolomme Satakunnassa vahvistuu entisestään. Pyrimme jatkossakin rakentamaan omia verkkoja Satakuntaan, mutta meillä on myös valmius ostaa jo olemassa olevia verkkoja,” Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto toteaa yhtiön tiedotteessa.

Lue lisää yhtiön tiedotteesta, täältä.