Skip to content

CapMan Infran perustama Heatly tarjoaa ilmastoystävällistä maalämpöä palveluna

17/02/2022

CapMan Infra lehdistötiedote
17.02.2022 klo. 08:00

CapMan Infran perustama Heatly tarjoaa ilmastoystävällistä maalämpöä palveluna

Suomen maalämpösektorille syntyi uusi toimija, kun CapMan Infran perustama Heatly hankki St1 Lähienergian aiemmin omistaman maalämpölaitoskannan ja aloitti toimintansa joulukuun alussa. Yhtiön tavoitteena on maalämpöinvestointien vauhdittaminen entisestään. Vuoden alkuun yhtiö solmi ensimmäisen lähilämpösopimuksensa merkittävän kiinteistöomistajan, Tuusulan kunnan kiinteistöjen, kanssa.

Maalämpöä hyödyntävien kiinteistöjen osuus on kasvanut tasaisesti Suomessa viimeisen kymmenen vuoden ajan. Se on ollut pientalojen uudisrakentamisessa suosittu, kustannustehokas ja vastuullinen vaihtoehto jo pitkään. Energiahintojen noustessa ja vastuullisuustavoitteiden kiristyessä, maalämpö on kasvattanut suosiotaan entisestään ja on nykyään varteenotettava ja haluttu vaihtoehto laajemmin, esimerkiksi kerrostalorakentamisessa.

CapMan Infran perustama maalämpölaitosten omistamiseen erikoistunut Heatly vastaa tähän kysyntään aivan uudenlaisella konseptilla: maalämpöä palveluna. Asiakas saa lähilämpösopimuksella maalämmön käyttöönsä ilman alkuinvestointia. Lähilämpösopimus mahdollistaa asiakkaalle pitkäaikaisen palvelun laitteiston täydellä ylläpidolla sekä ennakoitavilla lämmityskuluilla. Heatly investoi maalämpölaitoksiin asiakkaan puolesta ja toimittaa maalämpöä asiakkaan kiinteistöihin.

St1 Lähienergia rakentaa ja ylläpitää Heatlyn omistamia lähilämpölaitoksia sekä vastaa lähilämpösopimusten myynnistä ja markkinoinnista. Kyse on CapMan Infran ja St1 Lähienergian syyskuussa 2021 lanseeraamasta kumppanuudesta.

“Ratkaisuna maalämpö on erinomainen: se on ympäristöystävällinen, kestävä, kustannustehokas ja tarjoaa mahdollisuuden myös jäähdytykseen kesän helteillä. Maalämmön hiilidioksidipäästöt ovat perinteistä sähkö- ja öljylämmitystä merkittävästi alhaisemmat. Heatlyn avulla tarjoamme maalämmön palveluna ilman alkuinvestointeja mahdollistaen maalämmön entistä suuremman joukon saavutettavaksi, ja tuemme samalla laajempaa puhtaampiin lämmitysratkaisuihin siirtymistä,” sanoo CapMan Infran sijoitusjohtaja Sauli Antila.

Heatly ja Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy (Tukuki) ovat allekirjoittaneet lähilämpösopimuksen lämmitysenergian toimittamisesta Tuusulan kunnan omistaman vuokrataloyhtiön asuinkiinteistöön. Tukuki tarjoaa turvallisia, laadukkaita ja kohtuuhintaisia koteja. Tukukin toimintaa ohjaa yhteistyö, vastuullisuus, elinvoimaisuus ja kehittyminen, joihin arvoihin lämmitysratkaisu Heatlyn mahdollistama elinkaarimalli sopii mainiosti. Tällä ratkaisulla lämmityskustannukset pystytään ennakoimaan vuosikymmeniksi eteenpäin. Asuinolosuhteita mitataan myös reaaliaikaisesti, jolloin asukkaiden viihtyvyys pystytään varmistamaan.

”On hienoa, että pääsemme mahdollistamaan uusia maalämpöinvestointeja yhteistyössä St1 Lähienergian ja Heatlyn kanssa. Elinkaarimallilla toteutettavissa hankkeissa asiakkaan kannalta tärkeää on järjestelmien toimintavarmuus ja häiriötön lämmöntuottaminen asukkaille”, kertoo Tukukin toimitusjohtaja Auvo Viiru.

”St1 Lähienergia Oy on laitosten toteuttajana saanut usean vuoden aikana kokemusta, miten suunnitellaan, rakennetaan ja ylläpidetään elinkaaren ajan lämpölaitoksia, jotka ovat sekä energiatehokkaita että toimintavarmoja. Olemme ylpeitä saadessamme toteuttaa kestävällä tavalla tuotettua lämpöä Tukukin asiakkaille”, lisää St1 Lähienergia Oy:n toimitusjohtaja Kristian Savela.

Lisätietoja:

Sauli Antila, sijoitusjohtaja, CapMan Infra, +358 40 658 9708

Kristian Savela, toimitusjohtaja, St1 Lähienergia, +358 44 555 0055

CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 4 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla, jossa sijoitusalueemme kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Sijoitusalueita johtavat paikallisesti erikoistuneet tiimimme. Tarjoamme varainhoitoratkaisuja sekä hankintapalvelua ja analyysi-, raportointi ja back office -palvelua. CapManin palveluksessa on noin 160 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. www.capman.com/fi.

Heatlysta

Heatly investoi maalämpölaitokseen puolestasi. Olemme maalämpölaitokseen omistamiseen erikoistunut yhtiö, joka tarjoaa maalämpöratkaisuja yhteistyössä kumppanimme St1 Lähienergian kanssa. Tarjoamme huoletonta elinkaarimallia kiinteistöille, jotka haluavat säästää lämmityskustannuksissa ja siirtyä ympäristöystävällisempään energiankäyttöön. Lähilämpö -sopimuksella asiakas saa maalämmön käyttöönsä ilman alkuinvestointia pitkäaikaisella sopimuksella, joka tuo ennakoitavuutta lämmityskuluihin. Samalla huolehdimme laitoksen toimivuudesta sen koko elinkaaren ajan. St1 Lähienergia rakentaa ja ylläpitää Heatlyn omistamia lähilämpölaitoksia. Heatly on Loviisan Lämpö Oy:n tytäryhtiö. Konsernin omistaa ja sen investoinnit rahoittavat CapMan Nordic Infrastructure I -rahasto. www.heatly.fi.