Skip to content

Suuri suomalainen verkkokauppa Helpjet.com osaksi kansainvälistä toimistotarvikekonsernia

01/12/2000

Verkkokauppa Helpjet Oy (Helpjet.com) siirtyy osaksi Pohjoismaiden johtavaa toimistotarvikkeiden jakelijaa Scandinavian Corporate Suppliers Oy:tä (Scancorps). Osapuolten sopimuksen mukaisesti yrityskauppa toteutetaan osakevaihtona. Pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot ovat Scancorpsin suurimmat omistajat.

– Scancorpsin avulla Helpjet.com saa paremmat toimintamahdollisuudet niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa, kun se pääsee hyödyntämään Scancorpsin tehokasta logistiikkaa ja muita suuren volyymin tuomia kilpailuetuja. Helpjet.comin kehittämää asiakaslähtöistä monikanavamallia onkin tarkoitus laajentaa myös muihin Pohjoismaihin, sanoo Helpjet Oy:n toimitusjohtaja Harri Sulku.

Järjestelyn yhteydessä Helpjet Oy:n omistajasta ja toimitusjohtajasta Harri Sulkusta tulee yksi Scancorpsin yhdeksästä henkilöomistajasta ja johtoryhmän jäsen.

Verkkokaupat ja -palvelut ovat sekä Suomessa että muualla tehneet suuria tappioita rakentaessaan palveluitaan. Helpjet.com sen sijaan ylsi jo ensimmäisellä täydellä tilikaudella 1999 voitolliseen tulokseen.

– Ensi vuoden aikana panostamme erityisesti liikevaihdon kasvattamiseen. Voimakkaasta kasvusta huolimatta kannattavuus tullaan säilyttämään edelleen hyvällä tasolla, sanoo Scandinavian Corporate Suppliers Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Tiihonen.

Scandinavian Corporate Suppliers on Pohjoismaiden suurimpia toimistotarvikealan konserneja, ja siihen kuuluvat mm. Suomen Toimistoapu Oy, Printel Oy, Reintek Oy, Priamos Oy ja Kale-Tuonti Oy sekä norjalainen EMO A/S -konserni. Konsernin toimitusjohtaja on Erkki Mattila ja hallituksen puheenjohtaja Timo Tiihonen, joka toimii senior advisorina CapManissä. Scancorpsin liikevaihto on lähes 800 miljoonaa markkaa, ja Helpjet.com-konseptin myötä yhtiön tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa lähivuosina sadoilla miljoonilla markoilla.

Helpjet.comin kaupallinen toiminta käynnistyi syksyllä 1998, jolloin otettiin käyttöön ensimmäinen verkkokauppasovellus. Helpjet.com toi suomalaiseen verkkokauppaan animaatiot ja niihin yhdistetyn äänen. Vuonna 1999 yhtiö lanseerasi WAP-Shop-kaupan. Tänä vuonna Helpjet.com on kehittänyt palvelujaan ns. monikanavamallin mukaiseksi, jossa uusimpiin tekniikoihin yhdistetään henkilökohtainen puhelintuki ja -palvelu sekä SMS-palvelut, joilla voidaan tarvittaessa ilmoittaa asiakkaan käsipuhelimeen tilausten ja palvelutoimitusten logistisesta etenemisestä. Lisäksi asiakaspalvelua parannetaan Cash & Carry -tyyppisillä noutomyymälöillä, joista asiakkaat voivat noutaa tuotteita ja saavat tarvittaessa neuvontaa tietotekniikkahankintoihin Helpjet.comin pääpaikka säilyy edelleen Kuopiossa.

Helpjet.com on avannut Helsingin Lasipalatsissa ”Virtuaali-myymälän”, jossa asiakas voi tutustua veloituksetta Internetin hyödyntämiseen ja ostosten tekemiseen verkossa sekä tiedon hakemiseen verkosta asiakaspalveluhenkilöiden avustuksella. Lisäksi Lasipalatsin toimipaikka toimii Cash & Carry -tyyppisenä noutomyymälänä.