Skip to content

LPG Innovations sai kasvupääomaa

17/01/2001

CapMan sijoitti LPG Innovationsiin ensimmäisellä rahoituskierroksella loppuvuodesta 1999. LPG Innovations on tämän jälkeen avannut toimistot Saksaan ja Iso-Britanniaan.

”Softbankin tuki on keskeinen LPG Innovationsin laajentumisen seuraavassa vaiheessa. Mobiilin internetin maailmanmarkkinat ovat lähdössä huimaan kasvuun ja yhtenä maailman johtavista pääomasijoittajista Softbank Europe Ventures pystyy hyödyntämään mobiiliteknologian mahdollisuudet. Softbank tarjoaa meille globaalin peiton, vahvan kokemuksen ja yhteydet sen yli 600:n teknologiayrityksen verkostoon”, sanoo LPG Innovationsin toimitusjohtaja, Pekka Kelkka.

Sijoitusjärjestelyjen myötä Softbank Europe Venturesin toimitusjohtajasta, Daniel Sasakista, tulee LPG Innovationsin hallituksen jäsen.

”LPG Innovations on hyvissä asemissa kilpailussa tulevaisuuden mobiilin internetin markkinaosuuksista”, Daniel Sasaki kertoo. ”Yrityksellä on valmiina seuraavan sukupolven tuotteet, joita operaattorit, sovellusvuokrausyritykset ja suuryritykset etsivät. Olemme toistaiseksi onnistuneet sijoittamaan yrityksiin, jotka ovat mullistaneet markkinoita. Odotamme innolla yhteistyötä LPG:n johdon ja CapManin kanssa ja uskomme, että yhteistyö antaa LPG:lle entistä paremmat valmiudet jatkaa mobiilin internetin kehityksen terävimmässä kärjessä.”

”Uuden rahoituksen avulla LPG Innovations voi jatkaa kansainvälistä laajentumistaan globaaliksi peluriksi toimittamaan ratkaisuja ja työkaluja mobiili-internet markkinoille”, toteaa Petri Niemi, CapManin sijoitusjohtaja ja LPG Innovationsin hallituksen puheenjohtaja.

LPG Innovations kehittää päätelaiteriippumattomia ratkaisuja, joilla palveluntarjoajat pystyvät hallitsemaan tehokkaammin mobiilin internetin palveluitaan.

”Mobiilin internetin markkinat ovat muuttumassa nopeasti, kun perinteisten teleoperaattoreiden rinnalle mobiilimaailmassa nousevat uudet pelaajat kuten pankit, mediayhtiöt ja vakuutuslaitokset. Tämä avaa uusia markkinoita LPG:n kaltaisille yrityksille”, Pekka Kelkka toteaa.

LPG:n päätuotteet ovat LPG ServicePortal™ ja LPG WAPoffice™, joilla operaattorit, palveluntarjoajat ja yritykset voivat tarjota lisäarvopalveluita loppuasiakkailleen tai tehostaa omaa liiketoimintaansa.

LPG ServicePortal™ on langattomien ja Internet-palveluiden alusta. Tuotteessa yhdistyvät palvelujen dynaaminen hallinta, korkea saatavuus ja skaalattavuus. Sen avulla palvelut saadaan nopeasti ja helposti käyttöön. Tuotteeseen voidaan liittää erilaisia komponentteja, kuten esimerkiksi profiloitua mainontaa ja laskutusjärjestelmiä.

LPG WAPofficeTM on WAP-ympäristöön toteutettu ratkaisu, joka toimii henkilökohtaisena toimistosovelluksena ja päivittäisten työrutiinien tehostajana. WAPofficeTM mahdollistaa tavallisten toimistosovellusten, kuten sähköpostin, hakemistojen ja kalenterin käytön erilaisilla mobiilipäätelaitteilla.

Vuonna 1994 perustettu LPG Innovations Oy on yksi langattoman internetin uranuurtajista. Yritys tuottaa palvelun tasoa parantavia ratkaisuja suuryrityksille, operaattoreille ja palveluntarjoajille. LPG Innovations keskittyy soveltamaan uusia teknologioita korkeasti skaalattaviksi, avoimiksi ja vikasietoisiksi ratkaisuiksi. Yhtiön merkittävimpiä asiakkaita ovat mobiilioperaattorit, palveluntarjoajat (LCI Consultants) ja suuryritykset (BMW) sekä yhteistyökumppaneita muun muassa Hewlett-Packard, Oracle, WM-data ja Cap Gemini Ernst & Young. LPG Innovationsin omistavat yrityksen työntekijät sekä rahoitusyhtiöt Softbank Europe Ventures (SBEV) ja Capital Management. Yhtiö työllistää tällä hetkellä yli 120 henkilöä kolmessa toimipisteessä (Helsinki, Oulu, Joensuu) Suomessa sekä Saksan ja Englannin yksiköissä.

Softbank Europe Ventures (SBEV) on 500 miljoonan dollarin sijoitusrahasto, joka on keskittynyt rahoittamaan ja kehittämään uusia teknologiayrityksiä Euroopassa. Sijoitusten painopisteitä ovat internet, IT-infrastruktuuri, mobiiliteknologia ja uusi media. SBEV on osa Softbank Corporationia, joka on yksi maailman suurimmista internet-teknologian sijoitusyhtiöistä. Yhtiöllä on sijoituksia yli 600:ssa yrityksessä. Softbank Europe Ventures tarjoaa kumppaniyrityksilleen maailmanlaajuisen verkoston edut ja asiantuntemusta, jonka avulla sellaiset yritykset kuten Yahoo!, E*Trade ja ZDNet ovat nousseet markkinajohtajiksi. SBEV on sijoittanut LPG Innovationsin lisäksi mm. Picofuniin, Startupfactoryyn ja StiVentures NV:iin. SBEV:lla on toimistot Lontoossa, Münchenissä ja Pariisissa.

CapMan Capital Management Oy on Pohjoismaiden johtavia pääomasijoittajia, joka on erikoistunut keskikokoisiin yritysjärjestelyihin sekä teknologiasijoituksiin tietotekniikka-, telekommunikaatio- sekä media-aloilla. CapMan hallinnoi rahastoissaan noin 5,7 miljardin markan pääomia ja on sijoittanut jo yli 90 yritykseen Suomessa ja muualla Euroopassa. CapManin hallinnoimat rahastot ovat irtautuneet tähän mennessä 24 sijoituskohteesta, joista kuusi on listautunut Helsingin Pörssiin. LPG Innovationsin lisäksi CapMan teknologiasijoituksiin kuuluvat mm. Aldata Solution, Satama Interactive, Iobox ja Netseal.