Skip to content

PÄÄOMASIJOITTAJA CAPMAN LAAJENTAA TOIMINTAANSA TANSKAAN

06/04/2001

CapMan Oyj hankkii omistukseensa tanskalaisen pääomasijoitusyhtiön Nordic Private Equity Groupin (NPE). Yritysosto on osa CapManin pohjoismaista kasvustrategiaa ja vahvistaa yhtiön asemaa yhtenä pohjoismaiden johtavista pääomasijoittajista.

Järjestelyssä CapMan Oyj ostaa NPE:n kahden hallinnointiyhtiön koko osakekannat, ja kauppa toteutetaan osakevaihtona. Kauppahinta molemmista yhtiöistä on yhteensä 1 130 000 CapManin B-osaketta. Määrä edustaa noin 1,6 % CapMan Oyj:n nykyisestä osakekannasta. Yritysoston toteuttaminen edellyttää vielä muun muassa CapMan Oyj:n ylimääräisen yhtiökokouksen ja kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Myyjinä on yrityksen toimiva johto, joka jatkaa CapManin palveluksessa ja osakkeenomistajina.

Nordic Private Equite Group on perustettu vuonna 1991, ja se on yksi Tanskan vanhimpia pääomasijoitusyhtiöitä. Yhtiön palveluksessa Kööpenhaminassa on 4 henkilöä. NPE on erikoistunut keskisuuriin yritysjärjestelyjen toteuttamiseen, eli sen sijoitusstrategia on hyvin samantyyppinen kuin CapManin tekemissä yritysjärjestelyissä. NPE hallinnoi kahta pääomarahastoa, joissa on yhteensä DKK 264 miljoonan pääomat (35,4 milj. euroa). Rahastoista on tehty sijoituksia yhteensä yhdeksään yritykseen. Salkussa on vielä kolme yritystä; AudioNord International A/S (korkealuokkaisten hifi-laitteiden myynti ja kaiuttimien valmistus); Lindplast A/S (polyeteenipakkausmateriaalit) sekä Reima-Tutta Oy (lastenvaatteet, työ- ja urheiluvaatteet).

”NPE:n hankinta on osa CapManin pohjoismaista kasvustrategiaa. Yhtiöllä on kokenut tiimi, mikä luo hyvät edellytykset toiminnan laajentamiseen Tanskassa”, sanoo CapManin senior partner Vesa Vanha-Honko.

”Tavoitteenamme on vahvistaa merkittävästi markkina-asemaamme keskikokoisissa yritysjärjestelyissä ja teknologiasijoituksissa”, sanoo Nordic Private Equity Groupin toimitusjohtaja Leif Jensen.