Skip to content

CAPMANIN JOHTAMA SIJOITTAJARYHMÄ OSTAA KULTAJOUSI-KETJUN

21/11/2001

Kauppaa varten perustetaan uusi yhtiö, jonka suurin omistaja on CapMan Capital Management Oy:n hallinnoima rahasto 40 prosentin omistusosuudella. Muut sijoittajat ovat Kultajousi Oy:n aiemmista omistajista Tapio ja Timo Virtanen, uuden toimitusjohtajan Tuomo Räsäsen sijoitusyhtiö Carel Capital Oy, Helmet Business Mentors Oy:n hallinnoima rahasto, Westerback Oy:n ja Kultakönni Oy:n entiset omistajat Veijo Ratsula ja Kalevi Tiainen sekä CapManin senior advisor Curt Lindbom.

”Toimiala on hyvin pirstaloitunut, mikä tarjoaa hyvät mahdollisuudet konsolidoida alan toimijoita suuremmiksi kokonaisuuksiksi ensivaiheessa Suomessa ja myöhemmin myös muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Myös ketjunohjausta voidaan hyödyntää aiempaa tehokkaammin. Kuluttajille tämä merkitsee parempaa palvelutasoa ja laajempaa valikoimaa entistä kilpailukykyisemmin hinnoin”, sanoo Kultajousi Oy:n uusi hallituksen puheenjohtaja Curt Lindbom.

Ketjun uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu KTM Tuomo Räsänen (41), joka on aiemmin toiminut muun muassa Isko Oyj:n toimitusjohtajana. ”Uusi yritys muodostaa valtakunnallisen ketjun ja suuri volyymi tuo meille merkittäviä etuja niin ostotoiminnassa, markkinoinnissa kuin ketjun-ohjauksessakin. Panostamme entistä paremman palvelukokonaisuuden luomiseen ja tavoitteenamme on laajentaa myymäläverkostoamme suurimmissa kaupungeissa ja alueellisissa kasvukeskuksissa”, sanoo Räsänen.

Kultajousi Oy:llä on yhteensä 28 kello- ja jalometallialan vähittäisliikettä ympäri Suomea,

Kultakönni Oy:llä 6 liikettä pääkaupunkiseudulla, Suomen Kultasepät -liike Turussa sekä liike Raisiossa. Westerback Oy:llä on myymälä Helsingissä, ja se on Suomen johtava arvokellojen,

korujen ja hopeaesineiden yrityslahjamyyjä.

Yhtiöiden yhteenlaskettu markkinaosuus Suomen kello- ja jalometallituotteiden 200 MEUR:n vähittäismarkkinoista on 16%. Yhtiöiden pro forma -liikevaihto vuonna 2000 oli 31 MEUR ja liikevoitto 3,9 MEUR. Yhtiöt työllistävät yhteensä 280 työntekijää. Kaupan toteuttaminen

edellyttää Kilpailuviraston hyväksyntää.