Skip to content

CAPMAN OYJ:N YRITYSOSTO RUOTSISTA TOTEUTUI

18/04/2002

CapMan Oyj:n 1.2.2002 julkistama ruotsalaisen pääoma-sijoitusyhtiö Swedestart Management AB:n osto on toteutunut. Järjestelyssä CapMan Oyj hankki omistukseensa Swedestart Management AB:n koko osakekannan. Kauppahinta oli noin 17 miljoonaa euroa, joka muodostui käteismaksu-osuudesta sekä Swedestartin kolmelle omistajalle suunnatusta osakeannista. CapMan Oyj laski liikkeeseen 4.500.000 kpl uutta B-osaketta, jotka oikeuttavat yhteensä 5,9% omistusosuuteen CapMan Oyj:ssä. Yritysoston myötä yhtiön kolmesta omistajasta tuli CapManin senior partnereita. Swedestart Management AB on siirtynyt CapMan Oyj:n sataprosenttisesti omistamaksi tytäryhtiöksi tänään 18.4.2002.

Osakepääoman korotus,45.000 euroa, ilmoitetaan viipymättä rekisteröitäväksi kaupparekisteriin. CapMan Oyj:n B-osakkeiden määrä on osakepääoman korotuksen jälkeen 67.694.630 kpl ja osakepääoma kaikki osakelajit mukaan lukien 756.946,30 euroa. Uudet osakkeet otetaan kaupankäynnin kohteeksi Helsingin pörssissä yhdessä vanhojen osakkeiden kanssa arviolta 22.4.2002. Uudet osakkeet ovat vastaavien myyntirajoitusten piirissä kuin CapManin nykyisten avainhenkilöiden osakkeet.

Tarkemmat tiedot yritysostosta löytyvät 1.2.2002 julkaistusta pörssitiedotteesta, joka löytyy yhtiön wwww-sivuilta osoitteessa http://www.capman.fi.

Swedestart Management AB:n hankinta on osa CapManin pohjoismaista kasvustrategiaa, ja se vahvistaa merkittävästi CapManin markkina-asemaa yhtiön painopiste-alueilla keskikokoisissa yritysjärjestelyissä, teknologia-sijoituksissa ja sijoituksissa terveydenhuollon (life science) -toimialalle Pohjoismaissa.

CapManin tiimiin kuuluu Swedestartin hankinnan myötä noin 70 henkilöä, ja yhtiöllä on toimistot Helsingissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. CapManin hallinnoimat rahastot ovat sijoittaneet yhteensä 121 listaamattomaan yritykseen Pohjoismaissa ja irtautuneet 44 yrityksestä.

CapMan Oyj

Anne Pirilä

viestintäpäällikkö

puh. 09 6155 8322 tai 040 568 0644