Skip to content

CAPMAN VAHVISTAA ORGANISAATIOTAAN KOLMELLA RUOTSALAISELLA NEUVONANTAJALLA (SENIOR ADVISOR)

09/10/2002

Pohjoismaiden johtaviin pääomasijoittajiin kuuluva CapMan on kutsunut Claes de Neergaardin, Björn Norrbomin ja Semmy Rülfin yhtiön neuvonantajiksi eli Senior Advisoreiksi syyskuusta 2002 alkaen.
 
Uudet neuvonantajat toimivat CapManin Tukholman toimistossa. Norrbom kuuluu CapManin pohjoismaiseen ICT/Teknologialiiketoimintayksikköön ja de Neergaard ja Rülf CapManin pohjoismaiseen Life Science (terveydenhuolto) -liiketoimintayksikköön. Lisäksi de Neergaard toimii konsernin Liiketoiminnan kehitys -yksikön neuvonantajana etenkin sijoittajasuhteisiin ja viestintään liittyvissä kysymyksissä. Uudet neuvonantajat tuovat yritykseen arvokasta kokemusta korkean teknologian, terveydenhuollon sekä rahoituksen toimialoilta.
 
Claes de Neergaardilla on 25 vuoden kokemus rahoitusalalta. Viime vuosikymmenellä hän toimi Euroopan Investointipankin johtoryhmän jäsenenä Luxembourgissa ja Euroopan kehitys- ja jälleenrakennuspankin johtajana Lontoossa. De Neergaard on usean rahoitusalalla toimivan ruotsalaisen ja kansainvälisen yrityksen hallituksen jäsen. Hän toimii sekä julkisen että yksityisen sektorin neuvonantajana.
 
”Tunnen CapMan-konsernin ja sen saavutukset hyvin usean vuoden ajalta. Monet yksityiset pääomasijoittajat ovat tällä hetkellä ns. puolustusasemissa, kun taas CapMan laajentaa voimakkaasti ja kaukonäköisesti toimintaansa ollakseen johtava pohjoismainen sijoittaja keskisuurissa buy-out-, teknologia- ja life science -sijoituksissa. Olen hyvin tyytyväinen voidessani toimia voittajayritykseltä vaikuttavan CapManin neuvonantajana”, sanoo de Neergaard.
 
Björn Norrbomilla on pitkä kokemus IT- ja telekommunikaatioyritysten johto- ja kehitystehtävistä. Hän on toiminut useissa ylimmän johdon tehtävissä IBM:ssä, DEC:ssä ja Cap Geminillä sekä johtanut Telian tytäryhtiötä Telia MegaComia, joka vastaa Telian monikansallisista asiakkaista. Ennen nimitystään CapManin neuvonantajaksi Norrbom on työskennellyt konsulttina. Hän toimii hallituksen jäsenenä useissa IT-yrityksissä.
 
”Pidän uutta rooliani äärimmäisen kiinnostavana ja haastavana. CapManillä on hyvin vahva asema Pohjoismaissa. Nykyinen markkinatilanne erityisesti teknologia-alalla antaa CapManille erinomaisia mahdollisuuksia tehdä houkuttelevia sijoituksia”, sanoo Norrbom.
 
Semmy Rülfilla on vahvaa osaamista life science ja IT-sektoreilta. Hän toimii neuvonantajana etenkin Etelä-Ruotsissa sijaitsevan life science -liiketoiminnan kehittämisessä. Rülf on toiminut aikaisemmin ruotsalaisen life science -toimialan pioneeriyrityksen Prostalund AB:n toimitusjohtajana sekä Axis Communications AB:n toimitusjohtajana. Rülf toimii useiden life science -yritysten hallituksen jäsenenä.
 
”Liityn mielelläni pohjoismaiseen, dynaamiseen tiimiin. Olen iloinen CapManin päätöksestä rakentaa vahva pohjoismainen asema life science -toimialalla, ja odotan mahdollisuutta osallistua rakennusprojektiin”, sanoo Rülf.
 
CapMan-konserni
 
CapMan on Pohjoismaiden johtavia pääomasijoittajia ja erikoistunut keskisuuriin yritysjärjestelyihin (buy-out) eri teollisuuden aloilla, teknologiasijoituksiin tietotekniikka- ja telekommunikaatioaloilla sekä sijoituksiin life science (terveydenhuollon) – toimialalla. CapManin tiimiin kuuluu yhteensä yli 70 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. CapMan hallinnoi/neuvoo rahastoja, joilla on yli 1,6 miljardia euron pääomat. Niistä noin 530 miljoonaa euroa hallinnoi osakkuusyhtiö Access Capital Partners, joka sijoittaa eurooppalaisiin pääomarahastoihin. Toistaiseksi  CapManin hallinnoimat rahastot ovat sijoittaneet 126 pohjoismaiseen yritykseen ja irtautuneet 48 yrityksestä. CapMan Oyj:n B-osake on listattu Helsingin pörssin päälistalla.
 
 
 
Lisätietoja:
 
Toimitusjohtaja Ari Tolppanen
puh. 09 6155 8307 tai 0500 407 343