Skip to content

CapMan sijoittaa Northlight Optronics AB:iin

20/01/2003

Northlight Optronics valmistaa viestintäjärjestelmiin integroitavia aktiivisia kuituoptisia komponentteja. Yhtiön tuotevalikoima käsittää lasermoduulit (Tx), vastaanottajamoduulit (Rx), integroidut lähetin-vastaanottaja -moduulit ja optiset kuituvahvistimet (EDFA). Komponetteja käytetään optisissa verkostojärjestelmissä sekä alajärjestelmissä. Northlight Optronicsin suurimpia asiakkaita ovat Lucent, Alcatel, Cisco ja Siemens.


CapMan on erikoistunut keskisuuriin yritysjärjestelyihin sekä teknologia- ja life science -sijoituksiin. Yhtiöllä on vahva asema Pohjoismaissa. CapManin hallinnoimat pääomat nousivat 1 653 miljoonaan euroon joulukuun 2002 lopussa, kun CapManin uusimman rahaston CapMan Equity VII:n toinen varainhankintakierros päättyi. Uusiin pohjoismaisiin sijoituksiin CapManilla on jäljellä noin 500 miljoonaa euroa.


”CapMan on aikaisemmin sijoittanut mm. Altituniin ja EM4:ään, jotka toimittavat viestintäjärjestelmissä tarvittavia optisia komponetteja. Kokemuksemme pohjalta sekä alan pitkäntähtäimen näkymien vuoksi pidämme Northlight Optronicsia houkuttelevana sijoituskohteena alan murrostilanteesta huolimatta”, sanoo CapManin teknologiatiimin vetäjä Lennart Jacobsson. ”Alan markkinoiden odotetaan toipuvan kahden, kolmen vuoden sisällä. Yhtiön teknologia on ensiluokkaista, ja uuden, toimialan hyvin tuntevan johdon vetämänä yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa merkittävä globaali asema. Sijoitus kuvastaa myös CapManin kykyä tehdä merkittäviä teknologiasijoituksia pohjoismaisiin, globaaleilla markkinoilla toimiviin teknologiayhtiöihin”, jatkaa Jacobsson.


”Northlight Optronicsilla on huippuluokan kyky tuottaa optoelektronisia tuotteita erittäin kustannustehokkaasti. Sillä on hyvät mahdollisuudet vastata kysynnän kasvuun ja ansaita merkittäviä tuottoja”, sanoo Northlight Optronicsin johtoryhmään kuuluva Keith Halsey.


Lisätietoja:

Teknologialiiketoimintayksikön vetäjä Lennart Jacobsson, CapMan, puh. +46 8 5458 5474

tai +46 705 551 050