Skip to content

CapMan vahvistaa Buyout-toimintaansa Ruotsissa ja Tanskassa

26/02/2003

Peter Langkjaer on kutsuttu senior advisoriksi CapManin Buyout-liiketoimintayksikköön tammikuusta 2003 alkaen. Langkjaer on tanskalaisen konsulttiyhtiön Lisberg Managementin hallituksen puheenjohtaja ja on aikaisemmin toiminut lähes 20 vuoden ajan em. yhtiön toimitusjohtajana. Uransa aikana Langkjaer on ollut mukana useissa yrityssaneerauksissa ja yritysjärjestelyissä. 90-luvun alkupuolella hän mm. nosti konkurssikypsän, Spies- ja Tjäreborg-matkatoimistoista ja lentoyhtiö Premiairista muodostuneen matkailukonsernin voitolliseksi, ja myi konsernin britannialaiselle matkailukonserni Airtoursille.


Langkjaer toimii parhaillaan usean yrityksen hallituksen puheenjohtajana, ja hänellä on merkittävää kokemusta mm. strategisesta liiketoiminnan kehittämisestä sekä yrityskaupoista ja -analyyseista. Langkjaer tulee toimimaan CapManin Kööpenhaminan toimistossa.


Göran Barsby on nimitetty Buyout-liiketoimintayksikköön sijoitusjohtajaksi ja Mats Gullbrandsson sijoituspäälliköksi 1.3.2003 alkaen. Samassa yhteydessä yksikköön siirtyy sijoituspäällikkö Rikard Albihn CapManin Teknologialiiketoimintayksiköstä. Kaikki kolme tulevat työskentelemään CapManin Tukholman toimistossa.


Göran Barsby (51) siirtyy CapManiin Ahrens Tillväxtkonsulter AB:sta, joka on erikoistunut kasvuyritysten liiketoiminnan kehittämiseen. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisten yhtiöiden johtotehtävistä. Barsby on toiminut aikaisemmin toimitusjohtajana mm. elintarvikkeiden pakkausyhtiöissä Tetra Pakissa ja Tetra Lavalissa, mediakonserni Bonnierissa, elintarvikeyhtiö Procordiassa ja teknologiayhtiö Toolex Alphassa. Lisäksi hän on hallituksen jäsen useissa ruotsalaisissa yrityksissä.


Mats Gullbrandssonilla (36) on kokemusta etenkin yrityskaupoista, yritysrahoituksesta ja liikkeenjohdon konsultoinnista. Ennen CapManille tuloa hän työskenteli ABN AMRO:lla New Yorkissa. Aikaisemmin hän on toiminut Alfred Bergin ja Carta Corporate Advisorsin (nykyisin Booz Allen Hamilton) palveluksessa Tukholmassa.


Rikard Albihn (30) on toiminut sijoituspäällikkönä CapManin Teknologialiiketoimintayksikössä tammikuusta 2001. Hän siirtyi CapManin palvelukseen pääomasijoitusyhtiö Zone AB:sta, jonka perustajajäseniä hän oli. Aikaisemmin hän toimi IT- ja telekommunikaatioalan analyytikkona Handelsbankenissa sekä yritysrahoituksen tehtävissä Andersen Globalissa.


”Toteutetut sijoitusammattilaisten rekrytoinnit sekä sopimus senior advisor Peter Langkjaerin kanssa vahvistavat oleellisesti CapManin asemaa pohjoismaisena buyout-sijoittajana. Vahva paikallinen edustus Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa lisää sijoitusmahdollisuuksiamme. Lisäksi se antaa aiempaa paremmat edellytykset olemassa olevien kohdeyritystemme liiketoiminnan laajentamiseen pohjoismaiselle tasolle,” sanoo CapManin Buyout-liiketoiminnan vetäjä Heikki Westerlund.


Lisätietoja:

Heikki Westerlund, Buyout-liiketoimintayksikön vetäjä, puh. 09 6155 8304 tai 050 559 6580