Skip to content

CapMan ostaa kaksi toimistotaloa Helsingistä

29/08/2007

Lehdistötiedote 29.08.2007
 
CapMan Real Estate I -rahasto on hankkinut omistukseensa Ludviginkatu 3-5:ssä sijaitsevan kiinteistön Kaartinkaupungissa sekä Elimäenkatu 9 A:n ja 9 B:n Vallilassa.
 
CapMan Real Estate I -rahasto on ostanut Yrjö Jahnssonin säätiöltä Helsingin ydinkeskustassa Ludviginkatu 3-5 sijaitsevan toimitilakiinteistön. Viisikerroksinen kiinteistö on rakennettu vuonna 1891, ja siinä on vuokrattavaa pinta-alaa noin 4 000 m².
 
Rahasto ja Jahnssonin Säätiö ovat lisäksi sopineet Vallilassa sijaitsevien Elimäenkatu 9 A:ssa ja 9 B:ssä sijaitsevan kiinteistön siirtymisestä CapMan Real Estate I:n omistukseen. Rakennuksissa on vuokrattavaa pinta-alaa yhteensä noin 12 900 m², ja ne on rakennettu vuosina 1926 ja 1974.
 
CapMan hallinnoi kahta kiinteistöpääomarahastoa, joista CapMan Real Estate I sijoittaa pääkaupunkiseudun toimitilakiinteistöihin ja CapMan RE II -rahasto kiinteistökehityskohteisiin Suomessa. Nyt tehtyjen sijoitusten jälkeen rahastojen salkuissa on yhteensä 13 kiinteistöä tai kiinteistökehityskohdetta.
 
 
Lisätietoja:
Kalle Myllymäki, kiinteistösijoituspäällikkö, CapMan Real Estate, p. +358 50 356 6940
Arto Alho, toimitusjohtaja, Yrjö Jahnssonin säätiö, p. +358 9 686 9100 tai +358 400 512 343
 
 
CapMan
CapMan on Pohjoismaiden johtavia pääomasijoittajia ja hallinnoi noin 3,0 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa buyout-, mezzanine-, teknologia-, life science ja kiinteistöpääomarahastoissaan. Jokaisesta sijoitusalueesta vastaa oma sijoitustiimi, ja yhteensä CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. Vuonna 1989 perustetulla CapManilla on kattavaa kokemusta rahastojen hallinnoinnista sekä sijoittajien ja yrittäjien kumppanina toimimisesta. Toistaiseksi CapManin hallinnoimat rahastot ovat sijoittaneet yli 150 pohjoismaiseen yritykseen ja irtautuneet yli 90 yrityksestä. Nykyiseen salkkuun kuuluu yli 60 yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 2,7 miljardia euroa ja yhteenlaskettu henkilöstö noin 17 000. Viimeisimpiä sijoituskohteita ovat suomalainen Novintel Oy, tanskalainen ScanJour A/S, ruotsalainen Nacka Närsjukhus Proxima ja norjalainen Telemark-ryhmä. Lisäksi CapMan on sijoittanut 35 kiinteistöön tai kiinteistökehityskohteeseen, ja irtautunut 22 kiinteistöstä. CapMan Oyj:n B-osake on listattu Helsingin pörssin päälistalla vuodesta 2001. www.capman.com  
 
 
Yrjö Jahnssonin säätiö
Yrjö Jahnssonin säätiön perusti kouluneuvos Hilma Jahnsson vuonna 1954 ja tarkoituksena on suomalaisen kansantaloustieteellisen ja lääketieteellisen tutkimuksen edistäminen sekä suomenkielisten oppi- ja tutkimuslaitosten ylläpitäminen ja tukeminen. Säätiö tukee tämän vuoden aikana noin 2 milj. eurolla suomalaista kansantaloustieteellistä, lääketieteellistä ja terveystaloustieteellistä tutkimusta myöntämällä apurahoja tutkijoille ja tutkimuslaitoksille. www.yjs.fi