Skip to content

CapMan irtautuu Copterlinesta

05/09/2007

Lehdistötiedote 5.9.2007 kello 9.30
  
Finnventure Rahasto V on myynyt 14,7 prosentin omistuksensa Copterline Oy:ssä suomalaiselle sijoittajaryhmälle, jossa johtavassa roolissa ovat Ilmarinen sijoitusrahastonsa kautta ja Ilkka Herlin. Irtautumisella ei ole oleellista vaikutusta CapMan Oyj:n kuluvan vuoden tulokseen.
 
CapManin hallinnoima Finnventure Rahasto V sijoitti suomalaiseen helikoptereiden operointi- ja huoltotoimintaa harjoittavaan Copterlineen vuonna 2000. Copterline tarjoaa muun muassa pelastus- ja lääkärihelikopteripalveluja sekä tilauslentoja. Vuosina 2000-2006 Copterline liikennöi Helsinki-Tallinna-reittiä. Yhtiö joutui keskeyttämään reittiliikenteen elokuussa 2005 helikopterin ohjausjärjestelmässä olleen teknisen vian aiheuttaman onnettomuuden seurauksena.
 
”Copterlinen liiketoiminta kehittyi etenkin reittiliikenteen osalta positiivisesti ennen valitettavaa onnettomuutta. Uudet omistajat ovat valmiita tekemään merkittäviä lisäinvestointeja, joita reittiliikenteen uudelleen avaaminen vuoden 2008 alkupuolella edellyttäisi. Olemme tyytyväisiä heidän suunnitelmiinsa kehittää yhtiön liiketoimintaa, ja uskomme että reittiliikenteelle on edelleen voimakasta kysyntää”, sanoo CapManin senior partner Tuomo Raasio.
 
Lisätietoja:
Tuomo Raasio, senior partner, CapMan Buyout, p. 09 6155 8305 tai 0400 405 682
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin kolmen miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on neljä sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.
 
CapMan Buyout
CapMan Buyout sijoittaa keskisuuriin buyout-kohteisiin lähes kaikilla toimialoilla Pohjoismaissa, ja sen toiminta käsittää myös mezzanine-sijoitukset. Buyout-sijoitustoiminnasta vastaa 25 hengen kokenut tiimi. Nykyinen sijoitustiimi on sijoittanut yli 60 pohjoismaiseen yritykseen ja irtautunut lähes 40 yrityksestä. Esimerkkejä nykyisistä sijoituskohteista ovat suomalainen Lumene, ruotsalainen MQ, norjalainen Cardinal Foods sekä pohjoismaiset InfoCare ja OneMed. Nykyisten kohdeyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on arviolta 2,8 milj. euroa ja yritykset työllistävät lähes 18 000 henkilöä.