Skip to content

CapMan irtautuu Savcorista

18/12/2007

Lehdistötiedote 18.12.2007 kello 11.45
 
Osan toiminnoistaan tänään Australian pörssiin listannut Savcor Group Ltd:sta maksaa mezzanine- ja pääomalainansa CapManin hallinnoimalle Finnmezzanine Rahasto III A:lle. Lainojen takaisinmaksun odotetaan toteutuvan kokonaisuudessaan vuoden 2008 ensimmäisellä puoliskolla.  Rahaston irtautumisella Savcorista ei ole vaikutusta CapMan Oyj:n kuluvan vuoden eikä vuoden 2008 tulokseen.
 
Savcorin päätuotteita ovat pinnoitteet ja menetelmät, jotka suojaavat mm. matkapuhelimia elektronisilta häiriöiltä sekä rakenteita ja laitteita korroosiolta. Pinnoitteiden pääkäyttäjiä ovat matkapuhelinteollisuus sekä monet infrastruktuurialat rakentamisesta öljynporaukseen ja kaivosteollisuuteen. Savcor Group Ltd Oy Finnmezzanine Rahasto III A sijoitti Savcoriin tammikuussa 2002. Sijoitus yhtiöön on ollut tyydyttävä rahaston sijoittajille.
 
 
Lisätietoja:
Tuomo Raasio, senior partner, CapMan Buyout -tiimin vetäjä, puh. 09 6155 8305 tai 0400 405682
 
 
CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin kolmen miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on neljä sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Yhteensä CapManin palveluksessa on yli 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.
 
Savcor www.Savcor.com
Savcorin päätuotteita ovat pinnoitteet ja menetelmät, jotka suojaavat mm. matkapuhelimia elektronisilta häiriöiltä sekä rakenteita ja laitteita korroosiolta. Pinnoitteiden pääkäyttäjiä ovat matkapuhelinteollisuus sekä monet infrastruktuurialat rakentamisesta öljynporaukseen ja kaivosteollisuuteen. Savcor Group omistaa 61 % Australian pörssiin tänään listatusta tytäryhtiöstään, jonka palveluksessa on noin 1 400 henkilöä ja sen liikevaihtoennuste vuodelle 2007 on 73 milj. Euroa. Savcor Group Ltd Oy omistaa lisäksi kokonaan metsäteollisuudelle palveluja ja järjestelmiä globaalisti tarjoavan Savcor Forest-ryhmän, laserjärjestelmiä myyvän Savcor Alfa Oy:n ja puhelinten personointiin erikoistuneen Savcor Oneline Oy:n.