Skip to content

CapMan myy Solidin IBM:lle

21/12/2007

CapMan Oyj Lehdistötiedote 21.12.2007
 
CapMan myy Solidin IBM:lle
 
CapManin hallinnoimat rahastot ja muut omistajat ovat myyneet omistuksensa Solid Information Technology Oy:ssä IBM:lle. Irtautumisella ei ole oleellista vaikutusta CapMan Oyj:n kuluvan vuoden tai vuoden 2008 tulokseen.
 
Solid Information Technology on hajautetun tiedon hallintaan keskittynyt yritys. Solidin ohjelmistojen avulla voidaan varmistaa hajautettujen tietokantojen luotettava toimivuus. Tällaisia tietokantoja on mm. tietoverkkojen laitteissa ja ohjelmistoissa sekä erilaisissa asiakas/palvelin-sovelluksissa.
 
CapMan sijoitti Solidiin ensimmäisen kerran vuonna 2004. CapManin hallinnoimista rahastoista CapMan Equity VII ja Swedestart Tech KB -rahastot ovat sijoittaneet Solidiin vuosina 2004 ja 2006. Sijoitus Solidiin ei vastannut sille asetettuja tavoitteita.
 
”Olemme tyytyväisiä että IBM haluaa saada Solidin teknologian käyttöönsä täydentämään yhtiön maailmanluokan tietokantaratkaisuja. Kiinnostus Solidia kohtaan on kunnianosoitus kyvykkäiden ja sitoutuneiden ammattilaistemme tekemää työtä kohtaan. Solidin henkilöstö tulee jatkossakin osana IBM:ää palvelemaan asiakkaitamme sekä luomaan innovatiivisia tietokantaratkaisuja”, sanoo Solidin perustaja ja teknologiajohtaja Ari Valtanen.
 
CapMan Technology sijoittaa pohjoismaisiin kasvuvaiheen ja myöhäisen kasvuvaiheen teknologiayrityksiin. Pitkään tämän sijoitusfokuksen mukaan toiminut tiimi on yksi Pohjoismaiden kokeneimmista. Tiimi on sijoittanut lähes 70 pohjoismaiseen teknologiayritykseen ja irtautunut 40 yrityksestä. Esimerkkejä nykyisistä sijoituskohteista ovat suomalainen Novintel, ruotsalainen Tritech Technology, norjalainen Locus ja tanskalainen ScanJour.
 
Lisätietoja:
Vesa Walldén, senior partner, CapMan Technology, p. 09 6155 8361 tai 0400 616 997
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin kolmen miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan.
Yhtiöllä on neljä sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.