Skip to content

CapMan ja toimiva johto ostavat Talentumin tv-toimialan

22/01/2008

CapMan lehdistötiedote 22.1.2008 kello 8.46
 
CapMan Buyout VIII -rahasto, Roope Lehtinen ja yhtiön muu toimiva johto ja Talentum ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla suomalainen televisio-ohjelmien ja mainoselokuvien tuotantoyhtiö Varesvuo Partners Oy siirtyy rahaston ja toimivan johdon omistukseen. Kauppaan sisältyvät kaikki Talentumin tv-toimialaan kuuluvat yhtiöt Oy Filmiteollisuus Fine Ab:ta lukuun ottamatta. Sijoituksella panostetaan yhtiön kasvuun ja asemaan itsenäisenä yrityksenä. 
 
Yhtiön ydinliiketoimintaa on televisio-ohjelmien ja mainoselokuvien tuottaminen, ja lisäksi se mm. vuokraa tuotantovälineistöä ja tarjoaa tuotannon jälkityöstöä tytär- ja osakkuusyhtiöidensä kautta. Yhtiön tytäryhtiöitä ovat mm. Moskito Television, Kaivopuiston Grillifilmi ja Angel Films. Yrityskaupan velaton kauppahinta on noin 11 milj. euroa.
 
Yhtiö tuottaa ohjelmia kaikille vapaille tv-kanaville ja merkittävimmille maksu-tv-toimijoille sekä mainoselokuvia Suomen suurimmille mainostajille sekä lukuisille kansainvälisille asiakkaille. Yhtiön liikevaihto 1-9/2007 oli noin 12,1 milj. euroa, ja se työllisti 74 henkilöä.
 
CapManin tavoitteena on yhdessä johdon kanssa rakentaa yhtiöstä merkittävä itsenäinen tuotantoyhtiö kasvattamalla yhtiön tuotevalikoimaa, laajentumalla maantieteellisesti sekä panostamalla uusien medioiden mahdollistamien sovellusten kehittämiseen tv-ohjelmien ympärille.
 
”Uskomme, että sisällön merkitys kasvaa entisestään nopeasti muuttuvalla mediakentällä. Näemme, että kaltaisemme pääomasijoittaja voi yhdessä itsenäisten tuotantoyhtiöiden johdon kanssa vauhdittaa näiden yritysten kansainvälistä konsolidointia ja näin saavuttaa merkittäviä mittakaavaetuja”, sanoo CapManin senior partner Olli Liitola. 
 
”Kyseessä on suomalaisen independent-ohjelmatuotannon ja mainoselokuvatuotannon uranuurtaja, ja yhtiössä on paljon vahvaa osaamista ja luovuutta. Kun Talentum ilmaisi halunsa luopua ydinliiketoimintaansa kuulumattomasta toiminnasta, ryhdyimme neuvotteluihin. Näemme toimialan kehittämisessä runsaasti mahdollisuuksia Pohjoismaissa ja laajemminkin”, Liitola jatkaa.
 
”CapMan on meille erinomainen partneri kehittämään ja kasvattamaan kansainvälistyvää ja innovatiivista yhtiötä”, sanoo Moskito Televisionin toimitusjohtaja sekä yhtiön tuleva toimitusjohtaja Roope Lehtinen.
 
Sijoituksen yhtiöön tekee CapMan Buyout VIII -rahasto, jossa CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.
 
CapMan Buyout sijoittaa keskisuuriin buyout-kohteisiin lähes kaikilla toimialoilla Pohjoismaissa, ja sen toiminta käsittää myös mezzanine-sijoitukset. Buyout-sijoitustoiminnasta vastaa 25 hengen kokenut tiimi. Nykyinen sijoitustiimi on sijoittanut yli 60 pohjoismaiseen yritykseen ja irtautunut lähes 40 yrityksestä.
 
Lisätietoja:
Olli Liitola, senior partner, CapMan Buyout, p. 0207 207 506 tai 0400 605 040
Roope Lehtinen, Moskito Television Oy, p. 041 590 007
                                                                                                                       
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin kolmen miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on neljä sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on yli 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.