Skip to content

CapMan sijoittaa norjalaiseen Barnebyggiin

11/01/2008

Lehdistötiedote 11.1.2008 kello 14.00
 
CapManin hallinnoimat rahastot sijoittavat norjalaiseen Barnebygg-ryhmään, joka on Norjan johtavia päivähoitopalvelujen tuottajia. Barnebygg on vuonna 1992 perustettu perheyritys. Sijoituksella rahoitetaan yhtiön kehittämistä.
 
Barnebyggin liiketoiminta alkoi alun perin päivähoitoyksikköjen rakentamisella yksityisille yrityksille, osuustoiminnallisille yhteisöille sekä kunnille. Vuodesta 2003 yhtiö on lisäksi tarjonnut päivähoitopalveluja sekä huolehtinut rakentamiensa kiinteistöjen johtamisesta. Barnebygg operoi tällä hetkellä 38 päivähoitoyksikköä, joissa on yli 3 500 päivähoitopaikkaa. Yhtiö tulee avaamaan 15 uutta yksikköä vuoden 2008 aikana. Barnebyggin palveluksessa on noin 800 henkilöä, ja yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli noin 80 milj. euroa.
 
Norjassa päivähoidosta yli puolet on yksityisen sektorin ja loput kuntien tuottamaa. Alan kasvua vauhdittaa Norjan valtion tavoite päivähoidon peiton kasvattamisesta koko maassa. CapManin sijoitus tukee Barnebyggin liiketoiminnan kehittämistä sekä mahdollistaa yhtiön vastata markkinan kasvuun.
 
CapManin hallinnoimat rahastot omistavat kaupan toteuduttua perustettavasta uudesta yhtiöstä 70 prosenttia ja Barnebyggin perustaja Einar Jansen ja yhtiön johto 30 prosenttia. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää.
 
CapMan Buyout sijoittaa keskisuuriin buyout-kohteisiin lähes kaikilla toimialoilla Pohjoismaissa. Sijoitustoiminnasta vastaa 25 hengen kokenut tiimi. Nykyinen sijoitustiimi on sijoittanut yli 60 pohjoismaiseen yritykseen ja irtautunut lähes 40 yrityksestä.
 
Lisätietoja:
Kai Jordahl, CapMan Buyout-tiimin vetäjän sijainen, senior partner p. +47 23 23 75 71 tai +47 909 82 271
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin kolmen miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on neljä sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Yhteensä CapManin palveluksessa on yli 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.