Skip to content

CapMan ostaa maa-alueen Vantaan Kivistöstä

26/03/2008

CapMan lehdistötiedote 26.3.2008 kello 15.30
 

CapManin hallinnoima CapMan RE II -rahasto ostaa Vantaan Kivistössä sijaitsevan maa-alueen. Nykyisten suunnitelmien mukaan maa-alue sekä sitä ympäröivät kiinteistöt tullaan kaavoittamaan pääosin kaupallisten palvelujen alueeksi. Kaupan toteutuminen edellyttää, että Vantaan kaupunki ei käytä maa-alueeseen etuosto-oikeuttaan.
 
Ostettu maa-alue on kooltaan noin 6,8 hehtaaria ja sijaitsee voimakkaasti kehittyvässä osassa Vantaata (Kivistön/Petaksen alue eli ns. Marja-Vantaa). Kivistön alue on yksi harvoja maakuntakaavassa määritellyistä rakentamattomista kaupan alueista pääkaupunkiseudulla. Liikenteellisesti maa-alue sijaitsee hieman Kehä III:n ja Hämeenlinnan väylän risteyksestä pohjoiseen ja aivan Helsinki-Vantaan lentokentän tuntumassa. Alueelle on suunniteltu myös merkittävä määrä uutta asuntorakentamista.
 
Hankkeessa hyödynnetään CapManin kiinteistösijoitustiimin kokemusta ja osaamista tämän tyyppisistä hankkeista. Tarkoituksena on kehittää maa-aluetta pitkäjänteisesti alueen kehittymisen rinnalla.
 
Kiinteistökehityskohteisiin sijoittavan CapMan RE II -rahaston sijoitusfokus kattaa koko Suomen, ja sen muita sijoituskohteita on mm. kauppakeskus Skanssi Turussa ja Tokmannin logistiikkakeskushanke Mäntsälässä. CapManin ensimmäisen kiinteistöpääomarahaston CapMan Real Estate I:n sijoitusfokus on pääkaupunkiseudun toimitilakiinteistöissä ja CapMan Hotels RE Ky:n hotellikiinteistöissä ensisijaisesti Suomessa ja Ruotsissa.  
 
 
Lisätietoja:
Jorma Lehtonen, rahastojohtaja, CapMan Real Estate, p. 0207 207 614
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,9 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on neljä sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 120 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.